2025-02-07
吞拿魚他他呢個前菜好特別,同平時嘅吞拿魚他他唔同,佢係類似細雪糕筒咁,包住經過調味嘅吞拿魚粒粒,食落去之後兩者融入非常好,如果大家嗌套餐嘅話,推介可以試吓!是日餐湯:跟住就到個黑松露湯,黑松露味唔算好濃郁,反而更多嘅係淡淡嘅香味,整體上嘅味道不過不失。成個餐湯最令人驚喜在於佢上邊嘅麵包粒,個麵包粒雖然一直浸喺個湯入邊,但咬落去依然脆脆口,而且吸晒湯汁,好味😋豬斧頭扒配焦糖蘋果平時就食得多牛扒,今次嘗試一下呢個豬斧頭。塊扒厚實得嚟,一啲都唔韌,肉質柔嫩,脂肪嘅比例都啱啱好,佢仲有醬汁同埋鹽做配搭,口感更上一層,配合配菜可以解膩,建議可以兩個人share食。香煎大蝦薑黃意大利飯個Risotto嘅味道唔會太鹹太淡,而且個飯粒粒分明食落去口感好,大蝦亦好新鮮!是日甜品個Brownie撈埋個雪糕一齊食,雪糕凍冰冰嘅口感中和咗Brownie好甜嘅感覺,食落去啱啱好,而且仲有淡淡嘅開心果香味,作為一餐飯嘅結尾剛剛好!
是日餐湯:
豬斧頭扒配焦糖蘋果