2024-12-13 0 views
今日約咗朋友在銅鑼灣下午茶,有一間泰國餐廳環景優雅寧靜,在餐廳最入的位置有窗口位,仲對住個海,食嘢真係超正😍下午茶set嘅Menu唔貴,大概$50起,如果飽肚啲可以叫湯麵或者飯大概60幾蚊,已經有埋飲品豬肉濃湯船麵: 可揀泰國幼麵或米粉,我哋揀咗幼麪!未食已經聞到香氣四溢,而且碗麵都好多料,有豬肉,肉丸,豬紅,蘿蔔,通菜,個湯底原來用咗二十多種材料,再加上豬骨,鴨血,然後慢火煲,所以仲湯底特別濃味和鮮甜,甜中帶微辣,麵質爽滑彈牙。泰南白咖哩燒雞扒飯:好香咖喱味,呢個係唔辣的,啱晒唔食辣嘅人👍🏻白咖哩汁配燒雞扒,仲有鹹酸菜伴碟。雞扒大大塊,味道醃得唔錯,燒得好香好多汁嫩滑。蜂蜜咖啡:第一次飲咖啡溝蜜糖,估唔到飲落隻味又幾夾。可揀冷飲或熱飲。今次試冷飲,甜度又適中,我好鍾意😍柚悠:係加咗檸檬汁及西柚蜜糖嘅紅茶,唔係好甜,味道好清新。

柚悠:係加咗檸檬汁及西柚蜜糖嘅紅茶,唔係好甜,味道好清新。
2024-12-11
$90 (Tea)