2023-11-26
生日月諗住同朋友食好d😍慶祝下生日,特別揀左e間日系fusion菜去試下😋餐廳位於銅鑼灣地點超方便🥰裝修以高級酒吧風格為主調,戶外位置都設有座位可以同無面人打打卡😆我地揀左以下餐點🤤餐廳提供左前菜,醬汁以沙甸魚,多春魚,牛奶同蒜蓉製成,紅蘿蔔,青瓜同梨切成長條型,點左醬汁一齊食,味道更上一層😋🌸壽司八款入面有拖羅,油甘魚,鮑魚,大赤蝦,松葉蟹羔,海膽,左口魚,黑松露帆立貝😍全部都好鮮味😋當中海膽超鮮甜,拖羅同油甘魚油脂滿滿😋🌸火炙帶子海膽手卷&三文魚籽海膽手卷手卷要上枱快d食先可以保持到脆脆🥰有餐廳嘅皇牌海膽做主角😋帶子鮮甜配埋海膽好match 🤩三文魚籽令到手卷嘅口感更上一層🥳🌸鵝肝多士配無花果醬,大大塊嘅鵝肝煎香後食到香香嘅鵝油,質感細滑配埋多士同無花果醬一齊食唔會膩🤗🌸薄燒牛舌,牛舌係用鑊仔去上,保持到溫度,食落熱辣辣❤️口感彈牙😎🌸我地點左串燒白鱔,Wasabi羊西同蒜香橫隔肌,仲有月見免治雞肉棒,串燒燒得岩岩好,保持到肉汁,加上特製嘅醬料令到味道更豐富😍🌸 松葉蟹肉卡邦尼烏冬,烏冬上面蓋滿松葉蟹肉同三文魚籽🤤蟹肉食到蟹嘅鮮味,烏冬條條都掛到汁🤩份量岩岩好🌸我地仲飲左2杯Mock
🌸火炙帶子海膽手卷&三文魚籽海膽手卷
🌸我地仲飲左2杯Mocktail,點左Love Fire & Sweet Land,顏色好靚,仲要飲落好fresh 😋