2022-09-09
U IZAKAYA 新派日式居酒屋早幾日嚟銅鑼灣食一間新開嘅日式居酒屋。餐廳位於耀華街38號既zing! 我都係第一次喺呢一個大廈食嘢;與傳統居酒屋唔同,食物款式比較新派😉有食Funsion 菜既感覺今日菜單由師傅安排,食到一半先知主題係海膽🤩由前菜主食到甜品,都有海膽既部分,比較推介嘅係冷盤與流心蛋🍳前菜:竹炭麵包🥖配海膽醬生蠔(南非 蘇格蘭 愛爾蘭)🦪餐廳介紹咗三款生蠔,由淡味到濃味,個人比較鍾意淡味,食起上嚟比較清新活北寄貝刺身+日本響螺刺身+油甘魚刺身刺身方面食咗少有嘅活北寄貝,響螺非常爽口,油甘魚就充滿油香味,整體刺身質素都唔錯雞肉丸串燒🍢雞蠔串燒🍡豚肉串燒🍢串燒味道中上,略為特別係雞肉丸串燒,點上醬燒汁及蛋汁,味道非常濃郁☺️唐揚免冶雞肉海膽流心蛋 撞介👍🏻相對有驚喜嘅係流心蛋,面頭嘅海膽醬非常濃郁,而且外皮炸得酥脆,值得一試😍海膽魚子醬帶子意粉🍝食落會有驚喜,海膽魚子醬非常入味,帶子都好新鮮😍海膽雪糕🍨收尾食番杯雪糕,完整咁完成一餐👍🏻🙂Fruit Body🍹Love Fire🍹另點左非酒精類既mocktail🙂👍🏻U IZAKAYA (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號ZING!
前菜:竹炭麵包🥖配海膽醬
生蠔(南非 蘇格蘭 愛爾蘭)🦪
活北寄貝刺身+日本響螺刺身+油甘魚刺身
雞肉丸串燒🍢雞蠔串燒🍡豚肉串燒🍢
唐揚免冶雞肉海膽流心蛋 撞介👍🏻
海膽魚子醬帶子意粉🍝
食落會有驚喜,海膽魚子醬非常入味,帶子都好新鮮😍
海膽雪糕🍨
收尾食番杯雪糕,完整咁完成一餐👍🏻🙂
Fruit Body🍹
Love Fire🍹
另點左非酒精類既mocktail🙂👍🏻
U IZAKAYA (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!10樓