2023-01-02 87 views
估唔到係𝐈𝐅𝐂入面🛍🤑唔係食快餐店都唔洗加一🤭~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️ Lunch Set (11:30 - 15:00) ☀️(主食 + 小菜 + 野飲 / 燉湯)▫️廈門沙茶麵 ($168)配料豐富有蝦🦐 • 魷魚圈🦑 • 五花腩🐷 • 溏心蛋🥚……湯底濃郁得黎唔會過鹹🤎麵底份量都幾多🍜.▫️白切羊肉 (跟餐加+$20 • 原價$68)有少少似燻蹄既感覺,外皮透透𝐐𝐐🧏🏻‍♀️羊肉做冷盤❄️又幾特別,食落唔會有羶味😝.▫️野生紅菇刺參燉雞湯 (跟餐加+$70 • 原價$128)冬天🥶飲燉湯最岩,暖笠笠🔥補補身🥰勁足料,原條彈牙刺參🤩 • 紅菇🍄......加埋雞肉燉🐔,飲落好甜🥄.▪福建海蠣餅 ($98)海蠣係今期季節性𝐌𝐞𝐧𝐮既菜式❣️🤏🏻薄薄既粉漿,件件都係脆卜卜✨.▪黑蒜焗龍躉 ($168)望落以為好少👀但𝟐件都係又大又厚肉🤌🏻龍躉🐟食落結實中,又彈牙🤓黑蒜帶有種獨特既甜味🖤.▪鮑魚紅燒肉 ($228)鮑魚彈牙易咬,大廚👨🏻‍🍳仲𠝹埋花🔪紅燒肉唔會得肥膏,肥瘦適中🐖𝟐樣都好入味😙旁邊仲有無花果 • 菠蘿🍍沙律解解膩,罪惡感即時冇左💃🏻
估唔到係𝐈𝐅𝐂入面🛍
🤑唔係食快餐店都唔洗加一🤭

(主食 + 小菜 + 野飲 / 燉湯)
▫️廈門沙茶麵 ($168)
湯底濃郁得黎唔會過鹹🤎
麵底份量都幾多🍜
廈門沙茶麵
廈門沙茶麵

▫️白切羊肉 (跟餐加+$20 • 原價$68)
有少少似燻蹄既感覺,外皮透透𝐐𝐐🧏🏻‍♀️
羊肉做冷盤❄️又幾特別,食落唔會有羶味😝
白切羊肉

冬天🥶飲燉湯最岩,暖笠笠🔥補補身🥰
勁足料,原條彈牙刺參🤩 • 紅菇🍄......
加埋雞肉燉🐔,飲落好甜🥄
野生紅菇刺參燉雞湯

▪福建海蠣餅 ($98)
海蠣係今期季節性𝐌𝐞𝐧𝐮既菜式❣️
🤏🏻薄薄既粉漿,件件都係脆卜卜✨
福建海蠣餅

▪黑蒜焗龍躉 ($168)
望落以為好少👀
但𝟐件都係又大又厚肉🤌🏻
龍躉🐟食落結實中,又彈牙🤓
黑蒜帶有種獨特既甜味🖤
黑蒜焗龍躉

▪鮑魚紅燒肉 ($228)
鮑魚彈牙易咬,大廚👨🏻‍🍳仲𠝹埋花🔪
紅燒肉唔會得肥膏,肥瘦適中🐖
𝟐樣都好入味😙
旁邊仲有無花果 • 菠蘿🍍沙律解解膩,
罪惡感即時冇左💃🏻
鮑魚紅燒肉

▪蓮子牛蒡素湯 ($48)
見素湯🌱唔係咁多地方有,
所以嗌左個試下😜
湯料切晒粒粒,更易出味😌
蓮子牛蒡素湯

🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺雖然餐牌📖上冇圖,但店員會另外拎部𝐈𝐏𝐚𝐝📱俾客人,可以睇住相揀野食🖼

🔺餐廳🍽提供既野食種類好多元化,除左我食左既福建菜 • 中式外🥢,仲有咖啡☕️ • 甜品 • 曲奇🍪……

🔺有素食🌱選擇,𝐌𝐞𝐧𝐮上有標明🌱