2024-12-24 913 views
這間中菜館位於中環的國際金融中心商場,主打結合傳統及創意的新派福建菜,店內環境寬敞舒適,裝潢採用簡潔的木系為主,適合約會或多人聚會。因應季節選用當造食材,推出一系列期間限定菜式,以海蠣、黃花魚、羊腩及鰻魚,令人大飽口福。設有晚市套餐包括主食、小菜、飲品或燉湯。廈門沙茶麵(套餐) - $178傳統福建小食,自家製湯底由沙茶醬及高湯熬成,配料非常豐富,包括鮮蝦、蜆肉、魚肉、五花腩、豆卜及溏心蛋等,油麵煙韌彈牙,既有海鮮的鹹鮮,又有沙茶醬的香辣,味道層次非常豐富。白切羊肉保留羊肉的原始香味,鮮嫩的羊肉不腥不羶,還可蘸上辣醬。姬松茸竹笙排骨湯老火湯長時間熬製,脆嫩的姬松茸味鮮香醇,帶有杏仁味,菇味清香,竹笙獨特爽脆,排骨增添陣陣肉香。海蠣抱蛋 - $138紮實豐厚的炒蛋有著濃厚的蛋香,包裹著多粒飽滿的海蠣,滋味鮮甜不腥無沙。紅燒蘿蔔羊腩煲 - $188多塊厚度十足的羊腩帶皮帶骨,肥瘦兼備嫩滑多汁不羶,蘿蔔燉煮得柔軟且鮮甜無渣。黑蒜香煎帶子 - $178多隻雪白肉厚的帶子爽滑彈牙,山藥細緻綿密,吸滿香甜的黑蒜味,帶有微微的蒜香味。白茶流心丸 - $48金黃酥脆毫不油膩,黏滿香脆的白茶脆片,咬開有

設有晚市套餐包括主食、小菜、飲品或燉湯。
廈門沙茶麵(套餐)
廈門沙茶麵

廈門沙茶麵(套餐) - $178
白切羊肉

白切羊肉
保留羊肉的原始香味,鮮嫩的羊肉不腥不羶,還可蘸上辣醬。

海蠣抱蛋 - $138

紅燒蘿蔔羊腩煲 - $188
黑蒜香煎帶子
黑蒜香煎帶子

黑蒜香煎帶子 - $178
白茶流心丸
白茶流心丸

白茶流心丸 - $48
金黃酥脆毫不油膩,黏滿香脆的白茶脆片,咬開有綿密的芋蓉好香甜,又有鹹香的流沙奶黃,層次非常豐富。
2024-12-23
Type of Meal
Dinner
2024-12-17 989 views
中環IFC出色精緻嘅福建菜在中環開完會,喺IFC s商場內經過呢間名叫四口的小店,因為個名好得意,見到價錢又好相宜,就入咗去食埋個晚餐紅燒蘿蔔羊腩煲紅燒蘿蔔羊腩煲,不論是蘿蔔或羊肉都非常入味,羊肉炆得好腍蒜泥白肉個蒜泥白肉做得好精緻,切得好薄,個醬汁調味得啱啱好,好難得個白肉做得清爽而唔肥膩咸香酥炸黃花魚炸黃魚做到連骨都脆卜卜,非常香口海蠣燜泗粉海蠣燜泗粉,鮮香滑嫩,海味濃郁,粉條吸收湯汁,口感彈牙椰奶銀耳燉桃膠椰奶銀耳燉桃膠,清甜滑膩,香氣四溢,銀耳嫩滑,桃膠彈Q,椰奶醇厚,滋補養顏,口感層次豐富,這個甜品是冷的,如果在冬日可以變成暖的,將會更加精彩,但未知是否冷凍可以令到桃膠更加爽滑拌萵筍絲個涼拌萵筍絲,非常清新爽口,主要係一啲都唔油膩酸菜紅燒肉酸菜紅燒肉,肥而不膩,肉質軟嫩,酸菜爽口,湯汁濃郁,香氣四溢,覺得最特別就係佢舊豬肉上面嗰個綠色秘製醬汁,有啲似口味獨特的辣椒醬,加埋酸菜同埋個醬成舊豬肉變得層次,非常豐富
中環IFC出色精緻嘅福建菜

紅燒蘿蔔羊腩煲
紅燒蘿蔔羊腩煲,不論是蘿蔔或羊肉都非常入味,羊肉炆得好腍

蒜泥白肉

咸香酥炸黃花魚
炸黃魚做到連骨都脆卜卜,非常香口

海蠣燜泗粉
海蠣燜泗粉,鮮香滑嫩,海味濃郁,粉條吸收湯汁,口感彈牙

椰奶銀耳燉桃膠

拌萵筍絲
個涼拌萵筍絲,非常清新爽口,主要係一啲都唔油膩

酸菜紅燒肉

• 椰奶銀耳燉桃膠
2024-11-19 1560 views
4口 IFC 中環店, 以新派閩菜為主題 ,佈置簡約優雅,比一般中菜館寧靜, 帶給客人舒適的感覺 , 與朋友聚餐一個好地方。 正直鰻魚當造季節 , 肉質肥美嫩滑,口感一流, 菜館以鰻魚推出一系列期間限定菜式, 令人大飽口福。黑蒜鰻魚 $168鰻魚經過黑蒜醃製,散發著獨特的蒜香 , 鰻魚肉質嫩滑,搭配黑蒜的微微焦糖味,黑蒜的甜令到鰻魚的鮮味提升 , 別有一番風味。福建金湯佛跳牆配麵線 $268金湯佛跳牆,湯頭鮮味濃郁,融合了鮑魚的鮮味與肉味,讓人感受到福建菜式 的傳統風味 , 柔軟的麵線完美吸收了湯汁的精華,口感滑順美味。 跟配的臘味雞卷,鹹香可口,珍珠椰汁, 淡淡的椰香 ,帶來清爽的甜香。高麗菜五花肉燜飯 $158五花肉燜得恰到好處,肥而不膩,高麗菜的清脆可口, 每口米飯吸收了肉汁的香氣,吃起來香濃又飽肚 , 搭配的炸黃花魚,外酥內嫩,鹹香十足, 姬松茸竹笙排骨湯 ,湯頭淡淡姬松茸的清香,竹笙滑口,排骨好鮮嫩 , 味道豐富,讓人回味。椰奶銀耳燉桃膠 $58椰奶香氣十足,銀耳的滑嫩與Q彈桃膠, 完美搭配 , 自然的甘甜 , 椰奶帶有淡淡的 椰子香甜, 甜度適中 , 甜品既清新又不膩

黑蒜鰻魚 $168

福建金湯佛跳牆配麵線 $268

高麗菜五花肉燜飯 $158

椰奶銀耳燉桃膠 $58
椰奶香氣十足,銀耳的滑嫩與Q彈桃膠, 完美搭配 , 自然的甘甜 , 椰奶帶有淡淡的 椰子香甜, 甜度適中 , 甜品既清新又不膩口 , 滋補又養顏。

白茶流心丸 $48
外皮上的白茶脆片既清香又香脆 , 中間香甜的芋蓉,加上流心奶黃 , 更加惹味香口,讓人喜歡。

工作忙碌好少有機會可以自己煲湯水飲,之前就發現咗呢間喺ifc嘅閩菜餐廳,除咗有特色福建菜,仲有燉湯飲。冰梅小番茄 $38先叫咗個前菜,用冰梅汁浸住去皮番茄仔,入口爆汁,味道酸酸甜甜,非常開胃。鐵板焗鰻魚 $168依家呢個季節最啱就係食鰻魚,呢味鐵板鰻魚上枱嘅時候仲係咋咋聲熱辣辣。鰻魚肉超厚身,肉質爽口彈牙而且好嫩滑,加埋醬汁配料一齊食非常惹味。蒲燒鰻魚飯 $138另外再叫咗個鰻魚飯,鰻魚以日式嘅蒲燒做法,鋪喺蛋絲同飯上面,再淋上鰻魚汁。鰻魚口感軟嫩,亦都燒得好香。姬松茸竹笙排骨湯 $58嚟得呢度當然要飲燉湯,呢款姬松茸竹笙排骨湯,味道清甜仲有好香濃嘅菇菌味,飲落非常舒服。福建金湯佛跳牆套餐 $268至於呢個佛跳牆套餐除咗有一盅佛跳牆,仲跟麵線、自選小菜(我哋揀咗松子薑蓉菠菜)同一杯桂圓檸檬鳥龍茶。佛跳牆非常足料,除咗有鮑魚,仲有花膠、海參、元貝等靚料,燉出嚟嘅湯充滿膠質,骨膠原十足,味道都好濃郁。連杯桂圓檸檬鳥龍茶都意外地好飲,入邊仲有粒粒桂圓肉。椰奶銀耳燉桃膠 $58最後當然唔少得甜品,我哋叫咗個燉桃膠,椰奶味好香之餘,加埋足料嘅銀耳同桃膠,非常有口感。。。4口 (中環)中環金融街8

冰梅小番茄 $38

椰奶銀耳燉桃膠 $58

4口 (中環)
中環金融街8號國際金融中心商場2樓2012號舖

2024-10-12 1822 views
好耐無食中餐,今日去咗IFC一間精緻餐廳食福建菜😋-👉🏻小菜篇✨臘味雞肉捲 :細細份剛剛好,我們兩個人吃,可以每樣小菜也嘗一下!適合眼闊肚窄的我們!這小菜雞肉非常鮮嫰,臘味香濃,味道特別。✨拌萵筍絲 :萵筍絲很爽口,調味剛好,非常開胃。✨咸香酥炸黃花魚擺盤很精緻,黃花魚外酥內嫩,鹹香味跟魚肉鮮味很夾。✨姬松茸竹笙排骨湯性格比也太高了吧!才$58,但非常足料的燉湯,食材有誠意,湯頭味道好濃郁又鮮甜,記得一定要湯渣吃完,非常養生呢!👉🏻主菜篇✨鐵板焗鰻魚這個非常出色!必點!上枱時Jar Jar聲,非常夠鑊氣。鰻魚肉質很厚身,超級彈牙又鮮甜,焗過後口感更加Juicy,醬料也調得剛好。而且伴碟的香蒜也非常香口,忍不住全部吃完!✨黑蒜香煎帶子黑蒜配上帶子,味道非常夾又不會太鹹,淮山更是吸了黑蒜香味和帶子的鮮味,值得一試!✨沙茶牛腩煲沙茶味很香濃,也是很有鑊氣,牛腩煮得腍而有嚼勁,份量也蠻多,薯仔也是有炸過的,非常適合送飯!👉🏻甜品篇✨白茶流心丸一份有三件,外型吸晴賣相幾特別!咬下去外脆内軟,軟糯的口感,茶味清香,流心醬非常香濃,兩者非常match!-吃了八道菜,兩個人吃才$400左右,CP值也太
好耐無食中餐,
今日去咗IFC一間精緻餐廳食福建菜😋
👉🏻小菜篇
✨臘味雞肉捲 :
這小菜雞肉非常鮮嫰,臘味香濃,味道特別。

✨拌萵筍絲 :
萵筍絲很爽口,調味剛好,非常開胃。

✨咸香酥炸黃花魚
擺盤很精緻,黃花魚外酥內嫩,鹹香味跟魚肉鮮味很夾。

✨姬松茸竹笙排骨湯

👉🏻主菜篇
✨鐵板焗鰻魚
這個非常出色!必點!上枱時Jar Jar聲,非常夠鑊氣。

✨黑蒜香煎帶子

✨沙茶牛腩煲

👉🏻甜品
✨白茶流心丸

吃了八道菜,兩個人吃才$400左右,CP值也太高了吧,在IFC的環境下更是一種享受呢!
  • 黑蒜香煎帶子
  • 白茶流心丸
  • 臘味雞肉捲
4 day(s) ago 0 views
4口我最愛飯堂。知道佢哋轉咗新季節菜單放假即刻去食。海蠣抱蛋呢個絕對係心機菜式,將海蠣煎蛋捲起做成捲型,食落口感更加豐富同有層次,海蠣鮮味,再配上少少辣味既醬將鮮味更加提升。海蠣燴勝瓜啖啖肥美飽滿既海蠣,勝瓜鮮甜爽口。配白飯食就一流。野生紅菇海鮮麵套餐海鮮配料豐富,野生紅菇有益健康,麵條軟硬適中掛上湯汁好美味。套餐配埋燉湯姬松茸竹笙排骨湯大大粒姬松茸足料夠火候。小食松子薑蓉菠菜桂圓檸檬鳥龍茶養生好飲原來餐廳仲有會員招募即刻掃code 做埋會員盡享更多優惠。
4口我最愛飯堂。
知道佢哋轉咗新季節菜單
放假即刻去食。

海蠣抱蛋

呢個絕對係心機菜式,將海蠣煎蛋捲起做成捲型

海蠣燴勝瓜

啖啖肥美飽滿既海蠣,勝瓜鮮甜爽口。
配白飯食就一流。

野生紅菇海鮮麵套餐

套餐配埋燉湯
姬松茸竹笙排骨湯
大大粒姬松茸足料夠火候。

小食松子薑蓉菠菜

桂圓檸檬鳥龍茶
養生好飲

原來餐廳仲有會員招募
即刻掃code 做埋會員盡享更多優惠。

• 海蠣抱蛋
5 day(s) ago 0 views
4口 一間位於中環IFC嘅中餐廳亦都係我每次出發離開香港又或者每一次返到香港都會必食嘅餐廳佢哋燉湯足料又好味,每次飲完都暖入心!食材方面會因應時節而推出特定食材,例如今次就推出咗羊腩煲、蠔🦪等等⋯⋯利用勝瓜配以蠔作為菜式,勝瓜同蠔可以互相輝映,食得出勝瓜嘅甜味之餘,仲可以釋出蠔嘅鮮味加上餐廳位置真係好優越,喺中環國際金融中心,無論你喺上面返工又好行街買嘢又好都係一個好好嘅選擇,所以成為我必去餐廳其中一間
4口 一間位於中環IFC嘅中餐廳

亦都係我每次出發離開香港又或者每一次返到香港都會必食嘅餐廳

2025-01-19 0 views
姬松茸竹笙排骨湯、淮山蟲草花排骨湯湯品端上桌都係熱到出煙,散發著淡淡清香,湯料豐富,濃郁而有回甘,很滋補。野生紅菇海鮮麵好喜歡個麵條,入口軟綿綿,很吸湯,野生紅菇色澤鮮艷,入口爽滑,海鮮食材有蝦仁、魷魚、蜆肉、蟶子乾等,味道濃郁鮮香。冰浸蘆筍粗粗嘅蘆筍很翠綠,表面光滑,口感清爽脆嫩,冰涼感十足。海蠣燴泗粉泗粉透明有光澤,口感軟糯而有粘性,而家正值海蠣節,粒粒海蠣都飽滿肥美,吃起來肥美鮮甜。咸香酥炸黃花魚處理得十分乾淨,表面油炸得金黃酥脆,好似食薯片咁😍有咸香。福建金湯佛跳牆濃郁嘅金黃色湯汁,由多種珍貴食材熬制,有海參、鮑魚、干貝、排骨等。海參富有彈性,鮑魚圓潤飽滿,燉煮得夠軟爛,很入味,味道濃郁醇厚。另外有珍珠椰汁冰和椰奶銀耳燉桃膠甜品尤其出色,銀耳燉煮得夠軟,很濃稠,微甜口味,入口很Juicy。
姬松茸竹笙排骨湯、淮山蟲草花排骨湯

野生紅菇海鮮麵

冰浸蘆筍

粗粗嘅蘆筍很翠綠,表面光滑,口感清爽脆嫩,冰涼感十足。

海蠣燴泗粉

咸香酥炸黃花魚

處理得十分乾淨,表面油炸得金黃酥脆,好似食薯片咁😍有咸香。

另外有珍珠椰汁冰和椰奶銀耳燉桃膠

2025-01-18 0 views
味道不错,价格合理。我们几个人中午去吃,不能订台,只能walk in。餐厅几乎满座了,装修还算不错,点了三个套餐,加起来400多块,在IFC来说价格还算合理。我点了土笋冻,其实是沙虫,以前去厦门夜市吃过,印象比较深。不喜勿食。煎小鱼也还可以。有些粉面饭之类,还行。只是限时1个钟,时间不太够,如果用餐时间长些就好了。
2025-01-17
$150 (Lunch)
  • 廈門沙茶麵
  • 土笋冻
2025-01-18 0 views
今日嚟到位於中環嘅4口食飯,餐廳已經開業多年,最近佢哋做緊海蠣餐牌,有多種海蠣菜式。海蠣抱蛋依道餸菜用咗唔少雞蛋同埋蠔仔去製作而成,入口唔會覺得油膩,仲富有蛋香添。沙茶麵沙茶麵條入口彈牙,沙茶湯底又好香嘅花生味,仲有唔少配料添,例如有蝦,蜆,鯇魚等等。佛跳牆依道餸菜用咗唔少名貴材料,包括海參,乾瑤柱,雞肉等等。將麵條浸落湯底入邊一齊食,真係好滋味呀。椰汁冰椰汁冰用料充足,有涼粉,珍珠,加上冰塊夠晒大,入口冰冰涼涼,好好味。今餐嘅食物都幾豐富,價錢亦都唔算太貴。

沙茶麵

佛跳牆

椰汁冰

今餐嘅食物都幾豐富,價錢亦都唔算太貴。
新年前繼續發掘多少少嘅中菜~今日去咗aia夾公仔,所以順便就喺IFC食飯,真係咁啱得咁蹺,比呢一間餐廳個名吸引到,再睇睇個餐牌價錢唔算太貴就入咗去啦!✨海蠣抱蛋蠔餅蛋餅就食得多,但雞蛋之內再放入滿滿嘅蠔肉口感就確實唔同,咬落啖啖都係料,加上酸甜嘅醬汁亦都可以僻去蠔肉本身令人擔心有嘅腥味 ✨廈門沙茶麵廈門沙茶麵湯底好濃,完全可以做到掛汁嘅效果但係唔會太過油膩,再加上盤滿缽滿嘅海鮮確係豐富,特別鍾意佢嗰隻非常入味嘅糖心蛋,不過整體嘅味道會比較辛口✨海蠣燴泗燴泗粉季節性嘅菜單,果然品嚐到蠔肉嘅新鮮,湯底亦都非常之清甜香濃,帶點菇菌嘅味道。最鍾意嗰個麵條嘅質感,幼身嘅薯粉。✨姬松茸排骨湯小編極度建議大家點佢嘅燉湯,好夠火候,而且貨真價實,好有家的味道!✨蒜泥白肉食咗咁多海鮮又點可以冇少少嘅肉類,清新嘅青瓜配上唔算太肥膩嘅白肉,淋上獨特嘅醬汁,十分滋味。✨酥炸黃花魚、涼拌萵筍絲餐廳嘅前菜都比較少見,特別係呢一個黃花魚肉,煎得香口,咬落啖啖肉,如果鍾意食黃花魚嘅朋友,時令餐單亦都有一個福建酸湯黃花魚,一整條魚原鍋而上。✨珍珠椰汁冰、桂圓檸檬茶雖然佢係中菜,但係餐廳亦都有提供酒精類別嘅飲品,鍾意小酌

✨海蠣抱蛋

✨廈門沙茶麵

✨海蠣燴泗燴泗粉

✨姬松茸排骨湯

✨蒜泥白肉

✨酥炸黃花魚、涼拌萵筍絲

✨珍珠椰汁冰、桂圓檸檬茶
雖然佢係中菜,但係餐廳亦都有提供酒精類別嘅飲品,鍾意小酌幾杯嘅朋友亦不坊一試!而以上呢兩杯無酒精各有千秋,椰汁冰好有意思嘅味道,有紅豆、涼粉、西米、珍珠;而檸檬茶亦都帶幾分清甜。
  • 姬松茸竹笙排骨湯
  • 廈門沙茶麵
  • 桂圓檸檬烏龍茶
2025-01-11 0 views
最近試咗IFC呢間福建菜館,裝修簡約,座位緊密。餐牌嘅菜式係傳統仲加咗好多新配搭~~晚餐有兩個套餐,第一個最矜貴嗰款吉品溏心鮑配薑油拌麵。薑油拌麵份量多~~跟餐有個姬松茸竹蓀排骨湯,湯夠香濃!香醋拌蝦苗就開胃清新,醋香提晒食慾~~第二個套餐主打金湯佛跳牆配薑油拌麵,金湯佛跳牆好足料!個拌萵筍絲夠爽夠脆~~配埋桂圓檸檬烏龍茶,甜甜酸酸咁,飲完清返個胃~~~仲散叫咗個海蠣豆腐煲,海蠣鮮味~~豆腐夠滑!

仲散叫咗個海蠣豆腐煲,海蠣鮮味~~豆腐夠滑!

1K
2025-01-09 160 views
中環ifc 的一間新派閩菜 :四口, 一直好吸引我, 上次聖誕節假期去都一樣有套餐, 我覺得性價比在中環來講都好高! 食物水準合格有突, 值得支持!除了近期的海蠣🦪套餐, 我哋都點了還有養生湯, 其中有姬松茸竹笙排骨湯都好味😋飲得出的老火湯熬製,姬松茸香醇帶清新菇味清香,竹笙爽脆清甜!福建金湯佛跳牆配麵線金湯佛跳牆都係皇牌產品, 鮮味濃郁湯飲配了鮑魚的鮮味與,養生的傳統風味,麵線都吸收了湯的精華,口感使我回味無窮!

福建金湯佛跳牆配麵線

#MC帶你去中環.依間新派中菜餐廳雖然位於中環IFC內,但價錢唔貴!➖✨ 4口 Four Bites.餐廳以福建風味為主打,結合傳統閩菜(福建菜)及新派口味,搭配時令食材,不定期推出季節限定菜式。➖✨ 環境.餐廳位於IFC商場內,用餐環境寬敞舒適,店內裝潢以典雅日式木系為主,環境柔和雅緻。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 晚市套餐(福建金湯佛跳牆 配 薑油拌麵)|$298. ┌──────────────┐🔹🔸 主食 + 小菜 + 飲品或燉湯 🔸🔹 └──────────────┘.1️⃣ 福建金湯佛跳牆 配 薑油拌麵.佛跳牆湯頭鮮味濃郁,而且湯料澎湃豐富,有鮑魚、瑤柱、花膠、竹笙、鵪鶉蛋等等,超級足料,骨膠原十足!.2️⃣ 冰梅番茄仔.小番茄剝皮後,加入梅子汁冷藏醃漬;梅味突出而且去油解膩,非常開胃。.3️⃣ 姬松茸竹笙排骨湯.燉湯清澈鮮甜,姬松茸香味濃厚,大大條竹笙口感爽脆,排骨經過細火慢燉,肉質十分軟腍;燉湯火候十足,滋潤足料!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 海蠣燴勝瓜|$138 ✨季節限定✨.海蠣肥美飽滿又無沙,勝瓜幼嫩口感爽脆,味道清淡鮮甜,簡簡單單,無多餘調味!➖🥢 海蠣豆腐煲|$1

#MC帶你去中環
依間新派中菜餐廳雖然位於中環IFC內,但價錢唔貴!

✨ 4口 Four Bites

3️⃣ 姬松茸竹笙排骨湯

🥢 海蠣燴勝瓜|$138 ✨季節限定✨

海蠣豆腐煲

🥢 海蠣豆腐煲|$118 ✨季節限定✨
天氣轉涼,熱辣辣嘅煲仔菜就最啱啦!海蠣味濃又突出,豆腐吸收曬海蠣嘅鮮味,鮮味十足。

涼拌萵筍絲

🥢 涼拌萵筍絲|$38
萵筍絲口感清新爽口,而且幼嫩無渣,加上完全唔油膩,十分推薦!

櫻花龍眼果氣泡酒

🥢 櫻花龍眼果氣泡酒|$88
一瓣一瓣櫻花鋪滿杯面,散發淡雅氣息!入口舒服愜意,果味好輕柔,好推薦!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #中西區美食 #中環美食 #中環餐廳 #中環好去處 #香港美食 #香港探店 #中環 #4口 #FourBites #福建菜 #閩菜 #福建閩菜
晚市套餐
涼拌萵筍絲
櫻花龍眼果氣泡酒
晚市套餐
2025-01-08 124 views
今日夜晚我去咗位於中環嘅4口食飯,4口位於中環國際金融中心,位置好方便,最近佢哋就做緊海蠣菜式,都幾有特色㗎。海蠣抱蛋呢個蛋捲非常之有風味,蠔肉好鮮甜,配上濃烈嘅蛋香同埋茄汁,別有一番風味。椰汁冰椰汁冰非常之足料,有唔少珍珠同埋涼粉,夠晒大杯,真係好滿足呀。廈門沙茶麵呢個湯底有濃烈嘅花生香味,沙茶面嘅麵條好彈牙,加上又唔少材料,包括腩肉,蝦仁,蜆等等,一邊食麵一邊沾上湯底一齊食,真係一種享受。排骨湯排骨煮得好入味,加上肉質軟腍腍,所以我忍唔住食完一嚿又一嚿。整體嚟講,我覺得今餐嘅食物唔錯,特別係佢哋最近轉咗新嘅餐牌,有新嘅菜式可以嘗試,我好期待佢哋之後再出嘅新菜式。

椰汁冰

廈門沙茶麵