2024-05-10 158 views
以前成日都喺屯門玩,竟然都冇見過鋒哥廚房,喺OpenRice度見到好多人推介,於是專程過返嚟屯門食嘢。 呢度主打麻辣烤魚,麻辣雞煲,火鍋,任食,仲有生啤任飲仲有Häagen-Dazs雪糕任食,就咁睇呢一個排頭就知道呢間餐廳有幾堅。📍麻辣烤魚📍魚🐟烤得啱啱好,肉質緊致咁,超級新鮮,配上香辣調味,真係超殺!味道好惹味,又唔會太辣,反而比魚蛋嘅鮮味更上一層樓。做得好正,出奇的香滑,而且滿滿的麻辣味道, 烤魚好大條,金黃嘅外皮再加滑嫩嘅魚肉。麻辣雞煲🐔! 雞肉汁超正同埋麻辣嘅滋味, 我好鍾意呢度嘅雞煲,辣到啱啱好,而且啲雞都好滑,炒得好香,真係太過瘾喇!黑蒜豬骨湯📍 本身我自己都好鍾意呢一個湯底,呢一個湯底嘅黑蒜味道做得非常之好,而且仲有滿滿嘅豬骨香味全場鎮場之寶就係安格斯牛頸脊🥩啦。牛肉肉質紮實,食落口反而唔會好硬,切得幾薄,食到口即溶㗎! 越食越開胃,食得我停唔到口。海鮮方面, 我自己好鍾意新鮮蜆仔同蟶子。跟住來者個重點📍甜品選擇嘅話就係任食嘅Häagen-Dazs雪糕,估唔到呢個價錢可以任食Häagen-Dazs雪糕真係好正!總結,鋒哥廚房真係一個好舒服嘅地方, 真係係平靚正,絕對值得推
以前成日都喺屯門玩,竟然都冇見過鋒哥廚房,喺OpenRice度見到好多人推介,於是專程過返嚟屯門食嘢。 呢度主打麻辣烤魚,麻辣雞煲火鍋,任食,仲有生啤任飲仲有Häagen-Dazs雪糕任食,就咁睇呢一個排頭就知道呢間餐廳有幾堅。
海鮮方面, 我自己好鍾意新鮮蜆仔同蟶子。跟住來者個重點📍
總結,鋒哥廚房真係一個好舒服嘅地方, 真係係平靚正,絕對值得推介!👌👏