約屋企人/朋友食飯唔知食咩好🫣?可以考慮吓嚟屯門「鋒哥廚房」,有烤魚🐟、任食雞煲🐤同任食海鮮火鍋🦀一次過滿足三個願望🧞‍♂️!仲可以無限追加蒜蓉生蠔同扇貝!同有11款生啤/黑啤🍻、汽水🥤、雪糕🍨、火鍋配料🌽、炸物、熟食任飲任食😋!我地星期五晚七點後入座 $368/位,有2.5小時暢飲𣈱食正阿‼️烤魚可以揀辣或者唔辣,有麻辣烤魚🌶️、蕃茄啤酒烤魚🍅🍺同蕃茄烤魚🍅三款選擇!蕃茄烤魚好好味❤️,煎香後嘅魚皮有微微嘅香脆感✨,魚肉鮮嫩有彈性,配上酸甜蕃茄薯仔湯底,呢個配搭令人特別開胃😍!麻辣雞煲可以揀返個辣度🌶️,我地嗌咗bb辣,上枱後將雞件、乾蔥、蔥同芫荽炒3分鐘就食得!雞件嫩滑入味🐤,麻味同辣度比例剛好,唔會搶咗對方嘅味道~ 火鍋湯底有五個口味選擇🍲,包括蕃茄薯仔湯、皮蛋芫荽湯、四川麻辣湯、飄香沙嗲湯同黑蒜豬骨湯。烤魚已經試咗蕃茄薯仔湯,所以火鍋湯底我哋揀咗飄香沙嗲湯🤎,湯底香濃有花生香味🥜。海鮮控嘅👧🏻見到出面自助區有多款海鮮任拎,真係超興奮呀🥳!有蟹🦀、鮑魚、海蝦🦐、蟶子、廣島蠔🦪、魚🐟、貴妃蚌、花甲、沙白等等。蟹身有好多金黃色膏,鮮甜甘香,蟹肉白色一疏疏夠哂新鮮😋!海蝦味道濃郁,肉質爽甜帶有嚼

海鮮控嘅👧🏻見到出面自助區有多款海鮮任拎,真係超興奮呀🥳!有蟹🦀、鮑魚、海蝦🦐、蟶子、廣島蠔🦪、魚🐟、貴妃蚌、花甲、沙白等等。蟹身有好多金黃色膏,鮮甜甘香,蟹肉白色一疏疏夠哂新鮮😋!海蝦味道濃郁,肉質爽甜帶有嚼勁!廣島蠔脹卜卜,口感滑溜多汁!好欣賞佢地將貝殼類海產洗得好乾淨💦,貴妃蚌、花甲同沙白都食唔到有沙,肉身飽滿鮮甜👍🏻。

雪糕櫃真係大人同小朋友見到都開心,雪糕品牌有MÖVENPICK、DREYER'S、雀巢,有多款口味雪糕同雪條揀🥰~ 我哋每日食咗兩杯雪糕做呢餐嘅結尾,今餐真係食得好滿足阿💕~

📍 鋒哥廚房 (屯門)
屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖
2024-05-24
Type of Meal
Dinner
菜品的質量🍲🥩🍻🍺👍🏻👍🏻服務的態度💯三文魚刺身,Movenpick雪糕, 雞煲牛肉可以任食,生啤任飲🍻🍻🍻一次過滿足3個願望🫶🏻 醉雞/羊腩煲,雞煲,打邊爐成餐飯都好Busy節目好豐富🤣😂要食3個煲🪄 🍲 醉雞煲,選用鮮嫩的雞肉,浸泡在香料的芬芳中。每一口都散發出濃郁的風味,令人陶醉。煲中的雞肉吸收了香料的精華,肉質滑嫩多汁,入口即化,讓人忍不住一口接一口🪄雞煲啦,雞煲分大、中、小以及BB辣。雞件份量好多🪄打邊爐海鮮自助區 有蟹、蝦、鮑魚、硯、魚等仲有菜、丸等選擇,亦都可以同order無限A5牛同豬。仲有任食新鮮三文魚刺身 💕🪄🪄大推介🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻📍 鋒哥廚房 (屯門)屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖

菜品的質量🍲🥩🍻🍺👍🏻👍🏻服務的態度💯

一次過滿足3個願望🫶🏻 醉雞/羊腩煲,雞煲,打邊爐

成餐飯都好Busy節目好豐富🤣😂要食3個煲

🪄雞煲啦,雞煲分大、中、小以及BB辣。雞件份量好多

🪄打邊爐

仲有任食新鮮三文魚刺身 💕🪄🪄

大推介🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
📍 鋒哥廚房 (屯門)
屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖
屯門達人坊出咗名小店多而且間間有自己特色,一條街仔就可以食晒大江南北美食。鋒哥廚房一樣唔例外,也是我們的放工樂園。一入去個裝修風格好有港式懷舊大排檔feel!佢哋晚飯主打係雞煲火鍋放題,首先個香口麻辣雞煲同三文魚刺身開吓胃(均可可無限任點),跟住就可以火鍋任食,上菜都好快!佢火鍋特色就係海鮮任食!蟹、鮑魚,蟶子都好大隻新鮮,食多都唔覺得滯!飲嘢方面都唔輸蝕,除咗一般飲料之外仲可以任飲店內14種生啤!是14種呀!最後,記得食個雪糕再走呀!(都係任食)等天時凍少少再嚟試吓佢嘅羊腩煲火鍋😋
屯門達人坊出咗名小店多而且間間有自己特色,
一條街仔就可以食晒大江南北美食。
鋒哥廚房一樣唔例外,也是我們的放工樂園。

一入去個裝修風格好有港式懷舊大排檔feel!

佢哋晚飯主打係雞煲火鍋放題

火鍋特色就係海鮮任食!
蟹、鮑魚,蟶子都好大隻新鮮,食多都唔覺得滯!

飲嘢方面都唔輸蝕,
除咗一般飲料之外仲可以任飲店內14種生啤!是14種呀!

最後,記得食個雪糕再走呀!(都係任食)

等天時凍少少再嚟試吓佢嘅羊腩煲火鍋😋

最近翻滾喺社交平台嗰陣,搵到呢間鋒哥廚房開新店嘅消息。聽落位於屯門區,已經引起我個好奇心,就俾佢一個機會去見識下。入到鋒哥廚房,洗手要先經過大門口,已經有一種家嘅感覺。裝修有味道,流連忘返,敢講出聲喺度都未食好好飽,一次過試晒所有精選佳餚。💥麻辣烤魚💥一見到烤魚就已經知道佢同其他地方唔同,表面金黃色,香氣撲鼻。魚肉入口充滿魚香,而且充滿一種咬落去都會流出嘅魚油香味。魚肉鮮嫩,水分充足,一咬落去都係一口嘅魚香味,真係可以話係物超所值!💥麻辣任食雞煲💥每一啖都係濃郁嘅雞香,配上特製嘅麻辣醬,真係抵食到爆! !真係口口都係麻辣味,入口軟綿綿又唔失其彈性,唔會覺得太肥膩喎!香,又香口😋💥火鍋💥都幾特別,烤魚,雞煲後,我哋再來個火鍋。選料豐富,新鮮度勁高,全部任你揀,任你食!💥鮑魚💥一見到鮑魚,就已經覺得佢質素高。口感爽彈,口口都係海鮮嘅醇厚味道,令人回味無窮。即使吃到最後都仲想再食,係咁嘅誘惑力!👍🏽💥豬肉丸💥呢款真係需求一定要介紹落去,豬肉丸口感嚼勁,一口咬落又多汁,每一顆都係肉香四溢。講真,真係令人回味再三,就算食到飽都放唔低佢。👍🏽💥皇帝菜💥單係見到菜都感到獨特,真材實料,就係hor!爽

💥皇帝菜💥單係見到菜都感到獨特,真材實料,就係hor!爽脆口感,一口咬落馬上感受到香甜滋味。由頭食到尾,都係咁鮮美無比,一定要試先知!😋

咁抵食,下次約埋朋友再過嚟!!!
最近聽到身邊朋友哋推介話有間位於屯門新出嘅茶餐廳好好味,仲話係個超人氣茶餐廳呢!我想同大家分享一下呢間餐廳——【鋒哥廚房】!一踏入店嘅時候,簡潔俐落嘅造型同寬敞嘅空間襯托咗個舒適嘅氣氛🍃 冇太重嘅壓迫感,真係十分適合窗邊帶本書或者報紙,坐低嚟一享受呢個早晨同食品質素好高啲嘅早餐🍴。首先我就點咗大家嘅招牌——雪菜肉絲湯米粉。湯底濃郁,鹹中帶點微微嘅鮮味💦,啲雪菜同肉絲賣相搶眼,實在好食啲味!米粉滑溜溜嘅,湯嘅滋味好豐富,一入口就好滿足!我仲點咗個丹麥烤多士呀,外皮喺烤得夠焗,啖啖脆口,入面奶油同糖滲出嚟,好香甜!😍佢哋嘅火腿奄列又係我既愛,厚實嘅火腿配蛋黃,一啖就整個早晨煥然一新!🍳當然,唔少得我最最鍾意嘅凍檸茶!氣味撲鼻,酸中帶甜🍹,超級消暑解渴!最後,佢哋細心嘅服務心態真係贏盡口碑!每一次送餐,都細心問我飲品好唔好、食品口味如何,真心覺得好親切,令人心花怒放!🌸總括黎講,呢度食品新鮮,而且服務質素好好,真心推介!!
總括黎講,呢度食品新鮮,而且服務質素好好,真心推介!!
2024-06-18 1828 views
聽到朋友們網上狂讚有間位於屯門的「鋒哥廚房」,據講佢個烤魚任食雞煲打邊爐真係勁發😍, 終於都可以約齊班friend一齊去食嘢啦👩🏼‍🤝‍👩🏽《蕃茄烤魚》🐠香氣四溢的蕃茄醬汁與美味烤魚完美融合, 我自己都係第一次食蕃茄味嘅烤魚,估唔到係咁好食《麻辣雞煲》 🍗麻辣味相當突出,麻中帶辣,辣度適當,唔會超出底線,真係一試愛上,超好食! 重點重點,呢一度嘅雞煲雞肉全部都係任添加,食到爽為止《皮蛋芫荽湯火鍋湯底》🍲湯味濃郁,皮蛋的柔軟與芫荽的清新相得益彰, 如果係芫荽愛好者嘅話一定要試吓《安格斯牛頸脊》🥩 冇諗過任食火鍋夾牛肉竟然可以食到安格斯牛頸脊,肉質柔軟,恰到好處,每一口都充滿肉香,十分滿足。《大蜆、鮑魚、蝦》🦐 海鮮呢一度都有好多種選擇,我自己特別喜歡呢三款,拎咗好多返嚟食哈哈, 又大隻又鮮甜《皇帝菜》🥬口感鮮脆,清爽不油膩《生啤任飲》🍺 冇諗過生啤都可以任飲,講真,真係同班friend過嚟,飲多幾杯都差唔多回本《Häagen-Dazs雪糕任食》🍨 食完打邊爐,再加埋雪糕,簡直係Perfect鋒哥廚房環境舒適,風格獨特,適合一班朋友過嚟嘆返兩杯,價錢更加係物超所值!💕
《皇帝菜》🥬口感鮮脆,清爽不油膩
2024-06-14 1429 views
聽朋友介紹,咁試下去到鋒哥廚房食下午茶啦!一入到餐廳,就覺得好有歸屬感,裝修舒適潔淨,好有港式茶餐廳嘅feel,令人有種親切嘅感覺。👍我先嚐咗👉👉👉佢哋嘅鮮油菠蘿包🍍外層嘅酥皮金黃酥脆,就好似夕陽一樣吸引,更加唔使講佢嘅香味,一試就知道,實在係無得頂😋! 包內鮮嫩嘅鮮油,口感豐富,配上酥脆嘅麵包,真係絕配!而我再點咗杯👉👉👉熱檸茶🍋酸酸甜甜嘅滋味,令我瞬間覺得口腔焕然一新。而且檸檬同茶嘅比例做得就好,唔會太酸或者太澀,真係好暖胃。☕️🍋,絕對係一流👍🏻!吃得好滿足,食到舒服,真心開心😄!無論係食物,環境定係服務,我都係給予佢最高嘅評價!🎉🎉
2024-06-13 999 views
🍵🍚我一直好鍾意探索唔同的美食,這次我就来到鋒哥廚房,在屯門區相當有名氣的茶餐廳,看看大家都推介的下午茶。 整體嚟講,呢間餐廳嘅環境好大間,好有特色,座位非常舒服。❤️‍首先就是佢哋的沙爹牛肉湯韓國麵。咸香的沙爹湯底與嫩滑的牛肉完美交織,口感豐富,而且沙嗲湯底非常之濃郁,鍾意沙嗲湯嘅一定好鍾意,牛肉份量十足,而且好嫩滑,配上的韓國麵條較細脆, 絕對值得一試💓再來就是丹麥烤多士,火腿奄列。厚實的烤多士,再配上滿口香香的丹麥麵包,再加上火腿奄列的清甜味道,甜鹹美味,滋味令人忍不住回味。🌹💗凍檸茶,香甜的茶香與獨特的檸檬香味, 幾有心思嘅一杯凍檸茶💛鋒哥廚房 真係幾抵食,而且係一個非常之地道嘅香港茶餐廳,基本上可以成為大家嘅日常飯堂
2024-06-06 1009 views
今日要講嘅就係屯門一個嘅美食聖地 - 鋒哥廚房😋首先我哋食嘅就係麻辣烤魚🐟,好香好辣,吸引無數食客紛紛過嚟。我對於辣味一向都唔抗拒。魚烤得唔會太乾,口感扎實,邊食邊唔自覺咁「嗯」咗出黎。再者,佢哋有麻辣雞煲任食🐔真係食得超滿足。一啖啖嘅鮮嫩雞肉溶入口中。而佢哋嘅火鍋湯底(四川麻辣湯)真係要誇一誇,味道濃郁,覺得喉頭火熱,食完之後口口留香。🔥對於肉食者,我相信佢哋嘅黑毛豬🐷肯定會俾人捧爛,肉質鮮味足,留低一股香氣。安格斯牛頸脊🥩鮮嫩多汁,整體口感醇厚,肉跡十足,完全符合我個人嘅口味。😍水魷魚🦑係一款好特別嘅食品,品嘗到海洋嘅鮮味,口感咬落去非常滑溜。唔算好辣,但係食落十足鼓口。至於佢嘅環境🏢,可以用一個字嚟形容:舒適。我諗大部分人去餐廳食嘢都希望有個好環境,呢度就完全做到。👍最後,佢哋嘅服務🙋‍♀️員工態度都非常和善,真係令人感到好窩心。總結,呢度嘅食物真係好食又新鮮,令到人一試難,值得再訪。😊
今日要講嘅就係屯門一個嘅美食聖地 - 鋒哥廚房😋

總結,呢度嘅食物真係好食又新鮮,令到人一試難,值得再訪。😊
今日終於放晚飯就去咗呢間位於屯門的鋒哥廚房食晚飯啦。🛑烤魚、麻辣雞煲及火鍋套餐好抵食,呢個套餐嘅價錢肯定比你驚訝,因為佢包括烤魚、可以無限添加嘅麻辣雞煲,仲有火鍋配料任食!✅ 蕃茄烤魚✅ 大蜆✅ 鮑魚/蝦✅ 蒜蓉燒扇貝✅ 蒜蓉烤蠔先係蕃茄烤魚開始,係用新鮮蕃茄搭配上得來又清新又味厚嘅魚肉,魚肉鮮美,蕃茄酸甜,重點係魚肉肥美無骨,啲味道嘅分配絕對係經典中嘅經典!接著就係麻辣雞煲,想多少就有多少,食到你講夠啊😽. 辣度啱啱好,再加上雞肉嘅嫩滑,每一口都發出新鮮嘅鮮辣雞香。最後來嗌火鍋啦,配料好多選擇,由肉類到蔬菜一應俱全,重點係任食,任你食到滿足為止!🪄首先係大蜆,鮑魚&蝦啦,海鮮既新鮮又味濃, 蝦肉之彈牙,鮑魚之鮮味齊全😽充實嘅份量同上乘嘅口感,感到無比滿足。兩款用心烤製嘅蒜蓉燒扇貝&蒜蓉烤蠔,既皮焦肉嫩,加上蒜蓉後嘅焦香,以一條叉取一口食到滿足喺鋒哥廚房食完晚餐,覺得真係好滿足,又好味,我對於呢個晚餐完全無得輸,你要試過先知道喇!🎈
今日終於放晚飯就去咗呢間位於屯門的鋒哥廚房食晚飯啦。
🛑烤魚、麻辣雞煲火鍋套餐好抵食,呢個套餐嘅價錢肯定比你驚訝,因為佢包括烤魚、可以無限添加嘅麻辣雞煲,仲有火鍋配料任食!✅ 蕃茄烤魚✅ 大蜆✅ 鮑魚/蝦✅ 蒜蓉燒扇貝✅ 蒜蓉烤蠔
今日我喺屯門試咗間名叫「鋒哥廚房」嘅餐廳,實闡不唔好介紹畀大家聽啊👏!佢哋創新同傳統嘅烹調技巧,加上選料講究,個港味十足,絕對係一間值得推薦嘅海鮮打邊爐餐廳。呢間餐廳淨係一個詞形容就係:抵食!入面首先係招牌嘅蕃茄烤魚🐟,我覺得應該係所有菜式入面最掂啲嘅。魚肉鮮甜嫩滑,配上蕃茄醬嘅酸甜,蕃茄醬的清甜同魚肉嘅鮮味完美咁結合喺一齊加上肉嘅鮮味,絕對係神級配搭👍。然後我哋麻辣雞煲🐔,佢可以任食,食完還可以再加點。麻辣味唔會覺得辣過頭,雞肉嫩滑,煮得口感恰到好處,食落好有滿足感👏最後我哋黎到火鍋嘅部分,蕃茄薯仔湯。所有火鍋配料都係任食,清湯底配上一大堆新鮮嘅蔬菜、肉類同海鮮,呢樣食先至最抵食至於蟶子同蒜蓉烤蠔🦪,兩樣都清新,一咬落去就畀你食到海水嘅鮮味,好正!特別係佢個蒜蓉烤蠔,啲蒜香與蠔肉嘅鮮嫩完美結合,實在係無得頂!👍食完晚餐,我感覺鋒哥廚房絕對係好有特色。你食過佢哋烤魚,雞煲,蒜蓉烤蠔等等,你就會明白我點解咁推薦呢間。
一聽到屯門都覺得有啲遠, 身為一個港島人,真係好少機會會入到屯門,不過既然朋友介紹,咁就過嚟試吓啦😲 下午茶時間,不但人氣爆燈,食物更係一試難忘!🌟首先我哋就會想念起個生炸雞髀薯條啦,再香、再脆嘅雞髀皮,肉質彈嫩口感順滑,每一啖都散發出令人難以抗拒嘅香氣😂🌟配搭鮮油菠蘿包,外皮烤得焦香酥脆,入口順溜哈哈,再加上牛油香氣, 牛油同埋菠蘿包真係得意之選,非常吸引😊🌟熱奶茶香滑口感, 奶香濃郁, 非常之地道嘅港式奶茶,既香又滑😏;而凍檸茶就以其特有嘅酸甜味道,配合微微嘅茶香,大大提鮮我哋嘅口腔,真係令人傾心🍋鋒哥廚房嘅環境氣氛舒適,員工都親切友善
鋒哥廚房嘅環境氣氛舒適,員工都親切友善
今日行過經過見到呢一間好正嘅鋒哥廚房, 喺出面望一望個餐牌,平到不得了,於是就忍唔住同朋友一齊入咗嚟食飯呢一度主打嘅係食烤魚,之後再要係任食麻辣雞煲,食完之後仲有任食放題打邊爐,真係冇得輸,大胃王都可以過嚟挑戰吓!!!🔀🔀首先最推介嘅,就喺佢哋個麻辣烤魚,真係標準四川風味🐟配合秘製醬料,香口又麻辣刺激,魚肉嫩滑,新鮮爽口。⏺⏺麻辣雞煲就更加有誠意, 雞煲嘅麻辣味道好香,真係又麻又辣‧食雞‧食辣, 而且雞肉都非常之嫩滑🍲🌶。⏭⏭四川麻辣湯底香辣味濃, 我哋叫咗呢一個湯底做火鍋湯底,我覺得辣得適中,湯濃郁而又唔會過鹹🔄每樣食品,好似安格斯牛頸脊、鮑魚、魚蛋、豬肉丸、白菜等等, 整體嚟講性價比都好高,唔能夠話係非常之好食,但係絕對係用心挑選過嘅食材,唔會有拗撬。🔄 最最最最最重點推介嘅當然一定要講,呢度有超級多款生啤🍺 任飲,款式真係多到冇得輸,喺香港地真係數一數二🍦🍦結尾嗰陣就有Häagen-Dazs雪糕, 任食,食到好爽,最後加埋雪糕,係一個完美嘅。總之,呢次嘅飲食體驗絶對係:「滿足」❗太正,超值和多樣化選擇非常適合各種口味!
2024-05-29 783 views
在朋友嘅推介下,我走入鋒哥廚房,呢間位於屯門嘅茶餐廳。店內環境舒適,令人好放鬆😌。💠 汁燒肥牛芝士蛋脆軟豬 💠就喺呢個特別嘅早餐開始。呢個創新嘅脆豬仔包,肥牛好香口感豐富,加上燒汁嘅甜味同芝士嘅美味,絕對係一個好好嘅開始👍!💠 雪菜肉絲湯米粉 💠湯頭味道豐富清新,有淡淡嘅鹹香,令米粉嘅味道更顯得出來,雪菜肉絲又飽滿,每一口都喺滋味無窮🍜。💠 丹麥烤多士 💠味道正! 外脆內軟,略帶甜味,烤至金黃色,咬落去即刻俾熱氣包圍,好滿足😋。💠 火腿奄列 💠一定要試一試!火腿嘅鹹香同烘烤過嘅麵包,清新嘅沙律,配埋一齊,係一款柔和而誘人嘅佳餚😍。來到飲品,試咗💠熱檸茶💠同💠熱奶茶💠。檸茶酸來酸去,清腸胃,而奶茶就正到無得輸,香濃得來又夠味,一試就會愛上。服務員態度親切,食物質量高又新鮮,環境又舒適。食完後,留低嘅唔止係好味嘅回憶,還有一種心滿意足嘅幸福感。真係一個「繼續食」嘅美食體驗👍👍。
2024-05-27 1360 views
店員都幾寸, 問佢有無紙巾,佢話2蚊包。 $400/人,有無濕紙巾。 女長髮戴眼境女店員,寸“400蚊,一定要有架”。其實佢啱嘅,400蚊,都可以西,可以寸,可以咩都無。個男仔反而手腳快,同有禮大大個老闆係度,個西店員話負責人唔係度,老闆亦唔行埋來了解,安撫顧客。。。我點知佢係老闆,因為佢講比店員知,點解執咗天水圍間舖,因為d人傻,成個背囊拎嘢走,又有人響朵之類。講返嘢食,一般雞煲烤魚,正常。 海鮮有鮑魚,龍躉,蝦,花蛤(有沙),螺,蜆、蟶子,九肚魚。叫左個蕃茄啤酒烤魚,,魚肉有泥味,湯底有色無味。所以迫於無耐,都要拎醬料。其實呢家打邊爐,都已經好少拎醬油,但個湯底真係唔得牛肉味ok附近地方,可能我會揀食牛大人、日式火鍋,大瀛喜。伏中一次就夠,鋒哥不了不了

女長髮戴眼境女店員,寸“400蚊,一定要有架”。

其實呢家打邊爐,都已經好少拎醬油,但個湯底真係唔得

牛肉味ok

附近地方,可能我會揀食牛大人、日式火鍋,大瀛喜。

伏中一次就夠,鋒哥不了不了

2024-05-26
  • 啤酒