2024-11-20
( ͡° ͜ʖ ͡°) 鋒哥廚房 ❝ 海鮮邊爐好去處多款生啤任飲好屈機 ❞一坐低店員問可以揀想食雞煲先定羊腩煲先再順手送碟三文魚刺身比我地~肥美!而鍾意飲生啤嘅酒鬼朋友 千祈唔好錯過生啤任斟任飲 有超過十款唔同既生啤日本既有Sapporo Suntory 重有黑白啤本地有少爺啤 重有stella 雪櫃仲有冰杯!真係好貼心!✿ 羊腩煲煲未到 味先到 一拎嚟真係香氣撲鼻急不及待去出醬料區拎埋羊腩煲腐乳醬~羊腩份量都好多 肉質好入味好淋一啲都唔韌另外腐竹都吸晒個煲啲汁勁香勁入味!✿ 雞煲之後就轉食雞煲揀左咗中辣驚佢唔夠辣嘛 正!雞肉份量同埋口感都正常發揮 唔錯~✿ 火鍋再黎就係打邊爐食海鮮牛肉有安格斯牛頸脊同A5蕯摩牛兩款都正喎~而海鮮區有不下十多款海鮮有沙白 花甲 花螺 蜆 貴妃蚌 蝦 鮑魚重有肉蟹同大閘蟹!基本上所有貝殼類海鮮都keep到個新鮮程度,肉質鮮甜美美,正!不停encore!另外今年第一次食大閘蟹,估唔到就係呢度,雖然size唔算好大隻,但任食嚟講有大閘蟹,而蟹裏便又真係有膏俾你食,我覺得係超水準嘅表現!食到舔舔脷!好可惜嘅就係開心嘅時間過得特別快,眨吓眼真係夠鐘要交枱,因為其實佢個
❝ 海鮮邊爐好去處
多款生啤任飲好屈機 ❞
一坐低店員問可以揀想食雞煲先定羊腩煲先
再順手送碟三文魚刺身比我地~肥美!
而鍾意飲生啤嘅酒鬼朋友 千祈唔好錯過
生啤任斟任飲 有超過十款唔同既生啤
日本既有Sapporo Suntory 重有黑白啤
本地有少爺啤 重有stella
雪櫃仲有冰杯!真係好貼心!
✿ 羊腩煲
煲未到 味先到 一拎嚟真係香氣撲鼻
急不及待去出醬料區拎埋羊腩煲腐乳醬~
羊腩份量都好多 肉質好入味好淋一啲都唔韌
另外腐竹都吸晒個煲啲汁勁香勁入味!
✿ 雞煲
之後就轉食雞煲揀左咗中辣
驚佢唔夠辣嘛 正!
雞肉份量同埋口感都正常發揮 唔錯~
✿ 火鍋
再黎就係打邊爐食海鮮
牛肉有安格斯牛頸脊同A5蕯摩牛
兩款都正喎~
而海鮮區有不下十多款海鮮
有沙白 花甲 花螺 蜆 貴妃蚌 蝦 鮑魚
重有肉蟹同大閘蟹!
好可惜嘅就係開心嘅時間過得特別快,眨吓眼真係夠鐘要交枱,因為其實佢個Booking都好full 岀面已經有人等緊
咁唯有同友人起行,最後都不忘去雪糕櫃度揀咗款雪糕拎住一路行一路食
雪糕櫃有好多款式,有韓國嘅蜜瓜雪條,有moverpick 既雪糕,仲有雪米糍添
我覺得喺屯門有一間海鮮生啤任食任飲嘅邊爐真係好難得 酒鬼大愛!
╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗
‘𖤘◦″ 𖤣 屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖
🤤跟我搵食~請follow: @when_she_bites