2025-01-24
開心星期五🎉,又捱過一周啦,當然要搵啲好嘢食啦!今次就去到銅鑼灣利東街附近的一間樓上餐廳 **Misu Seafood Cuisine** 🍣,食日式海鮮料理😆。餐廳嘅環境都大架,座位之間都比較闊落,所以都好舒服🛋️,餐廳嘅服務員都好貼心😌。從門口入嚟會見到透明的海鮮魚缸🐟,見到啲海鮮都好生猛❤️。🌟晚市精選套餐🌟 🌟Salad 沙律-時令野菜沙律 & 魚生沙律(+$38 升級) 餐廳提供兩款沙律,分別係簡單嘅沙律🥗,及有魚生嘅蔬菜沙律,魚生都好新鮮,生菜配搭上芝麻醬🥬。🌟Appetizer 前菜🌟精選刺身 & 時日海鮮料理(北寄貝) 刺身分別有帶子、三文魚🐟及魚,而是日海鮮料理刺身係北寄貝🫶🏻。每一款刺身都好鮮甜亦都好新鮮,我都係第一次食生嘅北寄貝,超級鮮甜又爽口!😍🌟Soup 湯類 - 是日湯品 - 龍蝦湯 今日嘅湯係龍蝦湯🦞,龍蝦香味非常濃郁嘅湯☺️。第一次飲日式龍蝦湯,看來有好多昆布🌊❤️,都幾特別!🌟Mains 主菜🌟MISU Sashimi don MISU 刺身丼 超多海鮮嘅刺身丼,一共有七款刺身嘅海鮮丼超級豐富,分別有帶子、三文魚、鯛魚🐠、赤蝦🦐等等,每一款刺身都好鮮
🌟晚市精選套餐🌟
🌟Appetizer 前菜
🌟精選刺身 & 時日海鮮料理(北寄貝)
🌟Soup 湯類 - 是日湯品 - 龍蝦湯
🌟MISU Sashimi don MISU 刺身丼
超多海鮮嘅刺身丼,一共有七款刺身嘅海鮮丼超級豐富,分別有帶子、三文魚、鯛魚🐠、赤蝦🦐等等,每一款刺身都好鮮甜。
🌟Herb crusted rack of lamb 寶雲酥羊架**
餐廳用咗寶雲酥嘅方式去製作羊架,外脆內裏 Juicy 🍖,好香濃嘅羊味🫶🏻,羊架一定要配薄荷醬一起食🌿!
🌟Dessert 甜品
🌟是日精選甜品 - 柚子布甸🍊
就好似柚子味嘅大菜糕,食落去超級 refreshing 🤤,清甜又清爽,食幾個都可以❤️!