2023-11-21
📍油麻地 | 滾爺火鍋呢排天氣凍咗咁多最啱就係打邊爐啦,最近我同朋友去咗滾爺火鍋,一間位於油麻地,開到凌晨5點嘅火鍋店,就算夜媽媽想食宵夜都可以去!鴛鴦鍋(沙爹湯底+芫茜皮蛋)$168一邊係香辣沙爹湯底,一邊係清甜芫茜皮蛋湯底,一次過滿足兩個願望~美國安格斯牛板眼 $188軟嫩多汁嘅安格斯牛板眼肉質鮮美,絕對係肉食愛好者嘅最愛。每一啖都充滿鮮味。爽口手打鮮蝦滑 $78手打鮮蝦滑質地細緻,但同時充滿大大粒蝦肉,口感十分爽口百福豆腐 $28我非常喜歡食嘅滑豆腐~火鍋必備!用清甜芫茜皮蛋湯底更突顯甜味娃娃菜 $28清脆爽口的娃娃菜,健康又能解膩,平衡整體口感讚岐烏冬 $28手打烏冬麵條彈牙有嚼勁,搭配湯底吸附著湯汁,美味!除食物價錢外每人亦需要付醬料費$18,雖然價格偏貴,但食材質素取勝。加上舒適用餐環境同周到嘅服務,滾爺火鍋將成為享受火鍋美食嘅理想之地
鴛鴦鍋(沙爹湯底+芫茜皮蛋)$168
美國安格斯牛板眼 $188
爽口手打鮮蝦滑 $78
手打鮮蝦滑質地細緻,但同時充滿大大粒蝦肉,口感十分爽口
百福豆腐 $28
娃娃菜 $28
清脆爽口的娃娃菜,健康又能解膩,平衡整體口感
讚岐烏冬 $28
手打烏冬麵條彈牙有嚼勁,搭配湯底吸附著湯汁,美味!