2021-12-02
係疫情前成日係美國食類似西式魚生飯Peek A Bowl, 呢家搭唔到飛機, 於是上網搵到呢家又想試吓。我嗌左個808 ($108): 有吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻、木魚絲。一上菜超多三文魚籽,咬落去bok bok聲,超治癒。再撈埋其他食材一齊食,真係好多層次感,而且吞拿魚每粒都係角切,亦好新鮮!但未必個個朋友都岩食,因為佢有別於正宗嘅日式魚生飯,因為加左啲沙律菜,同埋沙律醬,外國人普遍都中意咁食,所以間餐廳落嘅材料要形合返外國人嘅口味,而我就覺得好好食!完全係美國食到嘅味道同回憶呀!之後嗌左個黃金蟹柳($68): 呢個炸得好香脆!而且隔離個醬汁係山葵乳酪醬,將岩岩炸好嘅蟹柳點落去啲醬汁到,可以輕輕中和一下熱氣!而且入面啲蟹柳都啖啖肉,唔係普通打邊爐個啲急凍蟹柳~總括然而,完全係拍得住係外國食個種風味,size亦都好大,食材都好新鮮