2017-01-20
Lunch set $108鴛鴦口味⋯無論餐廳裝潢或食物都係混合風格,所以蘋果乾我就揀咗果個人感覺最混合嘅秘製非洲雞🐔配蕃茄🍅莞茜湯米粉,再豪比佢加$10要隻太陽蛋🍳!·一大碗米粉🍜,一個餐黎講我就覺得大碗;太陽蛋🍳就煎得靚靚咁放係米粉上面,其實個樣靚啲,唔多唔少睇得開心食又會開心啲嘅;蘋果乾我好鍾意食蕃茄🍅,自己煮麵食都會落🍅,依個習慣都影響咗身邊唔少朋友仔,而依個湯底對於啲蕃茄初哥黎講就好合適,淡淡嘅蕃茄味帶點微酸,我就食唔到茄膏味啦,湯底感覺都幾清爽;反而該有嘅莞茜味就唔太食到,否則,會感覺更清爽🍃。如果你想重口味啲,一於好似我咁吉穿個太陽蛋🍳,蛋汁配麵食,依個永遠百搭好味嘅食法,你唔係未試過呀?·秘製非洲雞🐔,雞肉口感幼嫩又大塊🙈,雖然係set lunch 但一啲都唔馬虎,醬汁有啲啲啲似腐乳嘅質感,但放心唔係腐乳味😂。我就無問師傅咩係秘製,但食落醬汁就係較「杰」有啲甜但又有啲啲鹹,為一塊幼嫩嘅雞肉生色不少;你真係要我講,我諗最貼切嘅係玫瑰腐乳同南乳醬嘅混合 🙊🙈(原諒蘋果乾我食野食得少)