2021-06-06
星期日就係要去閒遊下~所以就約左朋友去PMQ逛下睇下野,行完一陣朋友就帶左我去呢Acquasala ~~~原來就係嗰間ig好多人試佢既日式牛肉飯嗰間餐廳 去到門口,有好多鬼鬼坐喺外面,感覺突然覺得好chill hahah!入到去唔算好大,但感覺唔會好迫我地咁就梗係要叫呢個最signature 既 Roast Beef Topped Japanese Rice $ 170佢賣相好精緻,用木碗上枱,打卡影相一流。牛肉用上薄切嘅日式烤牛肉,肉質嫩滑肉味香濃,生熟程度啱啱好,另外米飯係用日本嘅珍珠米,飯味特別香。再淋埋佢哋秘製嘅自家醬汁,醬汁味道似蒜蓉汁好濃味,用黎拌飯一流! Squid Ink Linguine $160墨魚汁嘅意粉加海鮮,入面有三款海鮮:三文魚,帶子同埋大蝦,全部都好新鮮,帶子大蝦肉質更加係彈牙爽口。至於意粉軟硬適中,調味得宜,係款水準好高嘅意粉!Tiramisu $98佢哋用上浸泡左冧酒同埋濃縮咖啡嘅蛋糕,再加埋質感軟滑輕盈嘅Mascarpone芝士。表面再鋪滿濃郁香味嘅可可粉。口感輕盈,味道豐富,甜度適中,蛋糕中嘅酒同埋咖啡香味撲鼻而來~~~~
入到去唔算好大,但感覺唔會好迫
佢賣相好精緻,用木碗上枱,打卡影相一流。
Squid Ink Linguine $160
Tiramisu $98