4 day(s) ago
又走咗過嚟食嘢,上次食麵,今次食飯。今次終於有張卡位,可以坐啦~間餐廳啲色調真係令人睇落,覺得好輕鬆😌叫咗個 蛋白瑤柱炒飯 和 脆炸魚柳飯配粟米汁跟咗熱奶茶☕️同凍奶茶🧋點完嘢食冇幾耐,員工就將跟餐嘅嘢飲,攞咗過嚟,端上来的奶茶,色泽呈誘人诱人的深棕色。呢間港式茶餐廳真係犀利,個港式奶茶超好味👍🏻杯奶茶真係驚艷到我,湊近輕嗅,茶香和奶香纏綿在一起。喝上一大口,茶的苦澀與奶的香甜同時襲來,茶味濃郁霸道,屬於茶嘅獨特香氣瞬間在嘴裡散開。牛奶的加入讓口感變得絲滑,巧妙平衡了茶的苦澀,香甜與醇厚交織。-✨蛋白瑶柱炒饭白飯炒得油亮 口感香軟,雖然啲飯有少少腬嘅感覺,但和蛋白完美融合。瑤柱絲和蔥花的點綴恰到好處,增添了獨特的香味。一口下去,食材的香味在嘴裡散開,好吃到停不下來。-✨脆炸魚柳飯配粟米汁我覺得呢一道飯,有啲似住家飯😂第一次喺出麵食。塊魚柳超長,差唔多係成隻西餐碟嘅長度。我係用匙羹🥄當刀咁樣切開嚟食。魚柳炸得金黃金黃,炸得外酥里嫩 外皮脆得“嘎吱”響,裡面的魚肉嫩得像豆腐,白白嫩嫩,一點腥味都沒有。不過可惜因為冬天嘅緣故,出到嚟個飯已經冇想像中咁熱。粟米汁香甜濃郁,如果配埋熱辣辣嘅飯,和魚
今次終於有張卡位,可以坐啦~
間餐廳啲色調真係令人睇落,覺得好輕鬆😌
叫咗個 蛋白瑤柱炒飯 和 脆炸魚柳飯配粟米汁
跟咗熱奶茶☕️同凍奶茶🧋
呢間港式茶餐廳真係犀利,個港式奶茶超好味👍🏻
杯奶茶真係驚艷到我,湊近輕嗅,茶香和奶香纏綿在一起。
-✨蛋白瑶柱炒饭
一口下去,食材的香味在嘴裡散開,好吃到停不下來。
-✨脆炸魚柳飯配粟米汁
我覺得呢一道飯,有啲似住家飯😂第一次喺出麵食。
不過可惜因為冬天嘅緣故,出到嚟個飯已經冇想像中咁熱。
粟米汁香甜濃郁,如果配埋熱辣辣嘅飯,和魚柳一定會好好味。(建議:冬天食麵,啲嘢食冇咁快凍。