2024-10-17 442 views
今日約左老婆仔響灣仔食lunch, 本身都係諗住食拉麵, 咁就上網搵下灣仔有邊幾間比較出名架啦.結果呢, 評分同埋口味我就揀左神虎. 咁一去到門口都有驚喜, 因為我同我太太都鍾意食蠔. 一見到就諗都唔諗點左呢個拉麵.好彩佢呢間舖頭有果隻保溫水壺, 我地決定唔叫野飲.雖然等個拉麵都需要一定既時間, 但到佢送到上枱果時係聞到幾濃郁既蠔味. 麵質黎講係好彈牙既, 湯底都好重蠔味, 仲有一pat綠綠地色既係"超級"重蠔味, 蠔既size都可以接受, .唯一黎講比較無咁好味既就係果兩舊雞肉, 因為佢本身又吸唔到個湯既味道, 同埋唔係話嫩口果種.仲有一片青檸仔同埋D洋蔥絲, 都幾點綴下既~整體黎講我係覺得呢個拉麵唔錯既, 亦都推荐叫黎試下,  雖然都成$148/碗. 不過以質素同灣仔區加埋黎計算係可以接受.不過可以既話, 加多隻蛋同埋紫菜我會加分...
好彩佢呢間舖頭有果隻保溫水壺, 我地決定唔叫野飲
仲有一片青檸仔同埋D洋蔥絲, 都幾點綴下既~
不過可以既話, 加多隻蛋同埋紫菜我會加分...
2024-10-17
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
$148 (Lunch)
  • 牡蠣拉麵