2018-06-14
跟朋友講開想去九龍城食反餐泰國菜,因為都一段時間無食,係openrice 睇到依間餐廳搬左,感覺都唔錯,於是就book~ 而且仲有85折。 間餐廳都幾易搵,落左巴士之後行幾分鐘就到。 打開份menu 睇都幾多野食,不過今次只係我同朋友兩個人食,所以都叫唔到太多野食。 首先點左個生蝦刺身,我至愛。 一碟生蝦刺身有六隻蝦,生蝦好大隻,而蝦鮮甜之餘又幾彈牙,推介。 另外,叫左個燒安格斯牛肉配青檸汁,牛肉燒到岩岩好,有牛味,加埋青檸酸酸地,都幾醒胃,而且牛肉下面仲有菜,菜吸哂牛肉汁,正。 主食方面點了個招牌炒飯,有一個炸蝦,之後蛋漿包住海鮮飯,飯份量好多,好抵食,而且飯入哂味。加埋蕃茄醬,絕對係升級版的西炒飯。 最後因為口痕點了個泰式小食-薄餅,但點了之後才醒起我沒有點咖喱。不過,就咁食塊薄餅都好味,煙煙韌韌,好穌香,值得一試。 埋單一人都係百幾,抵食又滋味之選。
間餐廳都幾易搵,落左巴士之後行幾分鐘就到。
首先點左個生蝦刺身,我至愛。
埋單一人都係百幾,抵食又滋味之選。