2021-04-23 5334 views
在朋友推薦下,來到尖沙咀九龍中心大厦地下嘅<烏蠅館>吃火鍋,是夜人客雖然比較多,不過好快便可以安排入坐。餐廳除左有火鍋,仲有烤魚鍋同多款餸菜嘅湯麵供應,而我地就比好幾十款火鍋材料吸引,來個火鍋之夜。<滋補菌湯火鍋 $108>呢個什菌鍋一上枱真心驚喜,完全無諗過可以甘大鍋,鍋入面有好多好多乾菌,材料十足,菌湯味道亦相當清甜,感覺滋潤養生。<風琴豆腐 $36>風琴豆腐好似一大堆疊埋一齊嘅豆卜,非常特別,打邊爐時,佢會吸收曬濃郁嘅湯底,入口非常美味。<墨汁墨魚丸 $48>墨魚丸粒粒都脹卜卜勁大粒,入口非常彈牙好食。<自家白菜餃 $68>因已預先半煮熟,建議不要滾太耐,白菜餃十分足料,粒粒都好大隻,入口啖啖肉。足料白菜餃,大隻又滋味。<四川土豆粉 $28>出面嘅餐廳比較少有土豆粉,呢到竟然有,土豆粉煮腍後可以吸收曬濃郁嘅菌湯,入口彈牙煙韌又惹味。成個鍋都充滿住野菌清香。<黑糖珍珠鮮奶 $28>最後來一杯黑糖珍珠鮮奶,入口有香濃奶味及黑糖味,珍珠亦夠彈牙,好飲吖!!~ 餐牌都有好幾十款

<滋補菌湯火鍋 $108>
滋補菌湯火鍋

<風琴豆腐 $36>
風琴豆腐

<墨汁墨魚丸 $48>
墨魚丸粒粒都脹卜卜勁大粒,入口非常彈牙好食。
墨汁墨魚丸

<自家白菜餃 $68>
自家白菜餃

足料白菜餃,大隻又滋味。

<四川土豆粉 $28>

成個鍋都充滿住野菌清香。

<黑糖珍珠鮮奶 $28>

黑糖珍珠鮮奶

餐牌都有好幾十款火鍋配料可以選擇,有好多都好有特色的,如鴨血、滷肉、醉雞、四川蕃薯粉等等,下次可以再來試下。

整體來講,餐廳食物選擇豐富,有四川、麻辣和台式風味飲品小食都有,品種多,味道亦不錯,而且價格不貴,下次可以再來試下佢哋嘅魚鍋呢!~

Type of Meal
Dinner