2024-04-21
今日去Outlet 行下,特意再訪這特式餐廳。其實日本餐廳喺日本過江龍餐廳。在日本長期要排長龍。或許今日天氣比較差,即使是週末時分午餐用膳嘅人唔多。松$238試吓呢個松嘅魚生飯。送上兩片芝麻醬嘅魚生,可以揀三文魚或油甘魚。油甘魚刺身非常新鮮,表面充滿光澤,口感柔軟,配上芝麻醬惹味可口。魚生飯堆積一如小山,鋪滿飯面。魚生10分新鮮,味道鮮美,配上特製醬油芥末,惹味可口,加上魚生有各種刺身,有加拿大海膽、紅雪蟹、鮭魚籽、赤蝦、鯡魚籽、象拔蚌、螺肉、魷魚、金槍魚、金槍魚蓉等,用料豐富,口感比一般嘅魚生飯更加豐富,飯是微暖的,所以入口溫度剛剛好。吃到一半,店員加上魚湯,令魚生飯又別有一番風味。魚湯十分鮮美,加上魚籽芝麻,十分香口,再配上油甘魚,充滿日式風味,滿滿暖胃嘅感覺,好幸福哦。
或許今日天氣比較差,即使是週末時分午餐用膳嘅人唔多。
松$238
油甘魚刺身非常新鮮,表面充滿光澤, 口感柔軟,配上芝麻醬惹味可口。
魚生飯堆積一如小山,鋪滿飯面。魚生10分新鮮,味道鮮美,配上特製醬油芥末,惹味可口,加上魚生有各種刺身, 有加拿大海膽、紅雪蟹、鮭魚籽、赤蝦、鯡魚籽、象拔蚌、螺肉、魷魚、金槍魚、金槍魚蓉等,用料豐富,口感比一般嘅魚生飯更加豐富,飯是微暖的,所以入口溫度剛剛好。吃到一半,店員加上魚湯, 令魚生飯又別有一番風味。魚湯十分鮮美,加上魚籽芝麻,十分香口,再配上油甘魚,充滿日式風味,滿滿暖胃嘅感覺,好幸福哦。