2024-09-16 171 views
特色皇朝小籠包必食!每粒小籠包既味道都唔同,記得由原味、青瓜、鵝肝咁順時針食,由味道最淡到最濃味,咁就可以清楚食到每款小籠包嘅味道。每款小籠包味道都好濃郁,滿滿嘅湯汁,唔睇張紙都會估到自己食緊咩味。我最鍾意食糟溜絲瓜,湯汁清清地有啖淡青瓜味同埋蟹粉,滿滿嘅蟹肉之餘又好香😍 芝麻醬油麥菜油麥菜一啖咬落去好脆口,用青瓜片包住,好精緻嘅感覺☺️ 加埋芝麻醬會好味啲,不過就咁食都冇問題,因為佢真係好脆,個咬感我好鍾意😆蘿蔔絲酥餅 (3個)外層好脆但唔粉,入邊有滿滿熱辣辣甜甜地嘅蘿蔔絲,幾好食!但係食一個都好飽,記得同人share😂李白醉雞超多!外型成個波咁,擺盤好特別😍 酒味唔算好濃,所以作為前菜我覺得幾開胃🤤雞肉唔錯幾嫩的😎皇朝酸菜魚超大碗!魚片滑嫩份量多,食極都有。唔會好辣/醉味,味道啱啱好,啱我口味。鍾意食佢個薯粉,唔係長扁型一夾就斷嗰啲,而係好似粉絲咁,但係又好煙靭,有咬口👍🏻香煎豆沙窩餅滿滿嘅豆沙餡,但係又唔會過甜,表層吹得嚟,邊身又硬淨,口感唔錯,一個人食晒都唔過分😋結論🫰食物有質素!🫰店員服務態度良好🙈好味度:9/10回頭度:9/10餐廳資料餐廳名稱:樂天皇朝餐廳地址:銅鑼灣波斯富
特色皇朝小籠包

芝麻醬油麥菜

蘿蔔絲酥餅 (3個)

李白醉雞

皇朝酸菜魚