2024-08-14
《勁餃笑》滿滿童心的貓喵餃子店湯餃:韭菜豬肉餃拼香蔥豬肉餃 ($48/8隻) - 餃子超級多餡,滿滿的餡料,餃子皮滑溜溜;濃郁的韭菜香和令我超驚喜的香蔥豬肉餃,蔥味特濃,非常推薦。餃子跟的是自家製的雞湯。 雞湯扁麵 (+$20) - 扁麵超級滑溜,好似要直滑喉嚨,自家製雞湯全無味精,清甜可口,飲到有紅蘿蔔、蜜棗、粉葛等味道(有機會錯🙈),非常有家的感覺。 煎餃:黑松露粟米豬肉餃拼芝士辣雞餃 ($52/8隻) - 煎餃煎得非常香脆,黑松露粟米餃子黑松露醬好香,粟米嘅甜又脆口;芝士辣雞餃微辣,香辣又惹味。 煎朱古力餃 ($42/4隻) - 超有趣的朱古力餃,煎得香脆的餃子皮中夾着香濃的熱溶朱古力醬,甜嘅餃子幾特別。 自家製洛神花茶 ($20) - 自家製的罐裝的洛神花茶茶味和酸味較出,唔會太甜,飲落好健康。 餐廳有自家製菜脯,口感爽脆,食食下都幾辣,但配餃子好夾又好食。 餐廳消費滿$200送隻“餃子”掛飾,超級趣至。
滿滿童心的貓喵餃子店
餐廳消費滿$200送隻“餃子”掛飾,超級趣至。