2022-09-24 2508 views
之前朋友同我慶祝生日,帶咗我嚟灣仔君悅酒店入面嘅the teppan room🍽️呢度鋪面其實唔算好大,不過坐得好舒服,座位好寬敞,入面嘅燈光昏暗,幾有情調。坐喺吧枱位可以睇住師傅慢慢笑,亦都係一件賞心樂事。我哋叫咗一人一個套餐,有龍蝦又有和牛,勁豐富🐂前菜嘅沙律同刺身都好新鮮,之後有一款黑松露燉蛋,味道勁香,蛋都好滑。第三樣就係食龍蝦,好新鮮,龍蝦肉十分爽口彈牙。而重點嘅黃牛當然係出色啦,肉質鮮嫩,入口即溶😍仲有一個和牛炒飯都唔錯,不過和牛份量就好少嘅。最後就係甜品呀,個疏乎厘pancake勁好味❤️成餐由頭到尾都十分滿意,店員嘅服務態度亦相當優質。你餐生日飯我真係好滿意☺️