2008-12-23
有特別日子,又有籍口食勁的。好耐無鋸靚扒,一於泥滿足足吓。點了一份crab cake 2人分,熱碟上,啖啖蟹肉鮮味無窮。一份ruth's x salad ,又係分兩份,面層是乾葱,內有blue cheese,溝得好好味。一份lobster soup又又係一分二,餐廳招牌湯,夠濃夠鮮夠傑,對辧,唯一美中不足是少少唔夠熱,可能泥咗D時間將它一分二掛。主菜我要new york strip,即係西冷最靚part,牛味同咬口都一流,好過靚和牛。叫medium rare 就medium rare,見少少血水,牛油淋扒面及用超熱碟盛著,我食時加些少salt,100分。My wife 不太好牛,點了牛油蒜溶汁燒蝦,我試過肉質不錯,跟汁很配,加上mashed potato餸汁又係very good。餐廳送了麵包cake及一首birthday song,wow,兩樣都唔錯加一杯dry martini, perfect。
加一杯dry martini, perfect。