2015-12-21 937 views
星期六 冇局 約咗班friend返大陸 而家北上最大嘅娛樂唔係泵骨 食好嘢 而係平買簡體書同blue ray碟 之前約咗出發前先茶聚 食飽肚先繼續 去咗百樂潮州茶 沏咗壺壽眉 叫咗幾籠點心 蝦餃 皮夠薄 內里D蝦又夠大隻同彈牙 味道真係幾好味 開心嘅一日應該由此開始潮州粉果 超傳統做法 有肉碎 花生 菜脯 芫茜 冬菇同蝦米等 食落去D芫茜味 夾雜一大堆往口一送 即刻感覺到花生香 菜脯脆 蝦米有咬口 係我其中一款至愛嘅點心咖喱魷魚 魷魚好新鮮 咬落脆口同埋好爽 咖喱汁亦都做得唔錯 最好嘅係魷魚同咖喱汁一齊煮過 唔係果D骨肉分離又夾硬撈埋一齊同隻最後叫咗個粟米餅 全素 里面有粟米 馬蹄 菜脯 蘿蔔等 兩邊餅面煎香咗 食落口感唔錯 因為餡料全素 口感清爽 不俗
星期六 冇局 約咗班friend返大陸
2015-11-21