2018-10-08
呢間西環老店出名多人食,平時book左枱都可能要等,今次我地一行三人預先book左枱,可能因為係平日關係,人齊就可以入座喇。-嗌左好多野食,不過以下既菜式係我特別鐘意既-1)潮式糖醋伊麵傳統潮式風味菜式,麵餅煎得好香脆,唔會好油,蘸些醋同糖一齊食,酸酸甜甜,非常開胃。2)清心丸綠豆爽2-4位用 $40潮式糖水,綿綿的綠豆,加上清心丸口感煙韌,消暑清熱氣一流!3)羔燒四寶 (蕃薯,芋頭,銀杏,湯丸)4位用 $68羔燒四寶,唔係好多地方會做,可能因為功夫多,炸完四寶之後撒上花生碎,再配糖漿。好甜好好食!-不過甜品可能因為工序較多,好似唔係成日都供應的。應該平日會有,星期六日就唔知有無啦-總括黎講,價錢合理,潮式糖水做得特別出色。可能有人會覺得員工服務麻麻,可能做開街坊生意,樓面多是上了年紀的職員,我自己就覺得人情味十足!如果下次要等位,可以一邊食住門口缽仔糕婆婆賣既足料缽仔糕,一邊等位啊~
嗌左好多野食,不過以下既菜式係我特別鐘意既
1)潮式糖醋伊麵
2)清心丸綠豆爽
2-4位用 $40
潮式糖水,綿綿的綠豆,加上清心丸口感煙韌,消暑清熱氣一流!
3)羔燒四寶 (蕃薯,芋頭,銀杏,湯丸)
4位用 $68