2018-03-31 1261 views
這一間店舖相信開業不足半年,但係我每次經過都成日有好多客人坐喺入邊,不分早午晚,所以我覺得應該唔錯,有一日我選擇入去一試!這間店好比我嘅感覺好清潔同埋衛生,我入到去坐低嘅時候見到一班老街坊成日幫襯,同店主有講有笑,我感到小店嘅魅力,就是人情味!坐低見到餐牌,我心諗這間店舖不是為了賺錢,因為每一個牛部位應該都係唔同價錢,但係店主就每樣都計係$30!我叫了一碗牛雜河粉及一碗牛肚麵,我覺得佢嘅牛雜同埋牛肚比起出面類似的店舖為多,我食落去嘅牛肚好有彈性,牛雜十分之新鮮,尤其是牛腸洗得好乾淨,沒有臭味!湯底鮮甜,另外值得一讚嘅就係佢哋用荔枝醋,比起紅醋嘅單一味道好,睇得出係好有心做嘅,另外我加左佢枱面提供嘅魚露,個湯底更加鮮味!如果大家經過要試吓啦,最緊要落去嘅潮州辣椒醬,超級香,又唔會太辣!我希望呢個食評可以比到一啲鼓勵佢哋,繼續用心做下去!

牛雜河粉
牛肚麵