2019-02-04 253 views
最近發覺自己好耐冇食潮州野啦,最近有時間,一於就去係旺角地鐵站出咗幾分鐘就到既明記晚膳。入到去覺得非常之舒服,整潔企理。打開餐牌,應有盡有,一於樣樣都叫啲先!首先我哋叫了一套晚飯孖寶豉汁蒸白鱔其實白鱔係一樣非常難預備的菜式,估不到佢可以準備到一啲泥味都無,調味又剛剛好,吃得出白鱔的鮮味,正!滷水鵝來到梗係要叫一碟滷水鵝,滷水汁絕對好好,有入味之餘又無味精的感覺。滷水鵝味夠香濃夠口感,令人有一吃再吃的衝動。蠔仔粥(小)粥底非常之好,夠味。成大窩粥熱辣辣上枱。蠔仔乾淨,無沙,另一樣推介之選。滷水拼盤(小)因為我哋食夠錢仲送個拼盤比我哋添,認真不錯。雖然係送嘅但係份量絕對唔少,啖啖肉。同滷水鵝一樣佢嘅滷水值得回味,喜愛樣樣都是吃一點的話,絕對係一個好選擇。

首先我哋叫了一套晚飯孖寶

滷水拼盤(小)