第二次黎「鮮入圍煮」打邊爐, 水準keep得好好, 難怪多年以來入選並成為openrice《優秀開飯熱店大賞》嘅火鍋店! 黎得「鮮入圍煮」, 必點⭐️推薦❗️招牌濃厚原隻雞煲花膠湯。😏 雞煲花膠湯有(大)$388,有(細)$268 , 不過只有我地兩個人食,所以點(細)就夠啱啱好啦! 雖然是(細),但絕對足料! 煲內除了有半隻🐔雞之外, 仲有好多件大大塊嘅花膠, 上枱後,店員仲會好貼心地幫我地剪開隻雞,方便食用, 雞肉肉質都算嫩滑鮮味, 花膠滑嘟嘟,滋潤又養顏!😌 小編建議加其他火鍋配料之前,先飲返幾碗膠原感重、原汁原味嘅花膠雞湯先,小妹激讚!👍🏻 飲完過湯之後,可以開始打邊爐啦!🤗 ⭐️推薦❗️白鱔片($108) 一份有十片, 都算符合性價比, 晶瑩剔透,都幾新鮮, 食落魚油脂香,口感軟嫩,又不失嚼勁😋。 原粒帶子水餃($48/4粒) 好大粒呀!而且隻隻都皮薄餡多, 除左豬肉外,每隻都食得到粒帶子仔,不錯吃! ⭐️推薦❗️韮菜餃(半打)($32) 好抵食喎! 從薄薄嘅外皮已經透露左包係裏面嘅嫩綠色韮菜,菜多少肉,比例剛好,鹹香味美
第二次黎「鮮入圍煮」打邊爐,
水準keep得好好,
黎得「鮮入圍煮」,
必點⭐️推薦❗️招牌濃厚原隻雞煲花膠湯。😏
雞煲花膠湯有(大)$388,有(細)$268 ,
不過只有我地兩個人食,所以點(細)就夠啱啱好啦!
雖然是(細),但絕對足料!
煲內除了有半隻🐔雞之外,
仲有好多件大大塊嘅花膠,
上枱後,店員仲會好貼心地幫我地剪開隻雞,方便食用,
雞肉肉質都算嫩滑鮮味,
花膠滑嘟嘟,滋潤又養顏!😌
招牌濃厚原隻雞煲花膠湯
飲完過湯之後,可以開始打邊爐啦!🤗

⭐️推薦❗️白鱔片($108)
一份有十片,
都算符合性價比,
晶瑩剔透,都幾新鮮,
食落魚油脂香,口感軟嫩,又不失嚼勁😋。
白鱔片
原粒帶子水餃($48/4粒)
好大粒呀!而且隻隻都皮薄餡多,
除左豬肉外,每隻都食得到粒帶子仔,不錯吃!
原粒帶子水餃
⭐️推薦❗️韮菜餃(半打)($32)
好抵食喎!
從薄薄嘅外皮已經透露左包係裏面嘅嫩綠色韮菜,菜多少肉,比例剛好,鹹香味美。
韮菜餃
唐生菜($32)
份量唔多,但勝在新鮮爽脆。
唐生菜
Type of Meal