2020-07-04 358 views
夜晚為左唔好食得甘heavy,於是就搵中餐食。見呢間有浸時蔬揀,又唔太貴,就揀左呢間。我地兩個人叫左兩個小菜,一個小食。小食叫左個芥末雲耳,小菜就叫左個Xo醬豆腐牛肉煲同金銀蛋浸時蔬。芥末雲耳($48),芥末味唔係好出,但個雲耳係爽口嘅。有小小辣,都幾開胃,份量都唔算小。Xo醬豆腐牛肉煲($88)好濃味,XO醬味唔太出,豆腐個皮硬硬地入面幾軟滑,不過個牛好鬆,咬落去除左調味料都唔係好食得出牛味。不過都大份,好足料。時蔬有幾種菜可以揀,我地就揀左莧菜。金銀蛋浸時蔬個湯好濃,有小小似芡,蛋同免治肉都多,雖然覺得啲免治豬肉有小小肥,但我覺得整體都唔錯。最後,餐廳話有糖水送,係雪耳燉木瓜。總括黎講,我覺得性格比都高,而且食完唔覺好口渴,應該都無咩味精嘅。真係煮家飯甘嘅feel。

我地兩個人叫左兩個小菜,一個小食。
小食叫左個芥末雲耳,小菜就叫左個
Xo醬豆腐牛肉煲同金銀蛋浸時蔬。

最後,餐廳話有糖水送,係雪耳燉木瓜。

2020-07-03
$120 (Dinner)