2024-02-27 16 views
朋友介紹我試下呢間位於灣仔,主打日式拉麵嘅小店,聽聞佢嘅沾麵都好正,點左佢嘅沾麵試吓。朋友由於成日幫襯,佢話要試吓鰻魚飯,explore多啲唔同菜式。餐牌有多款拉麵/沾麵選擇,價錢大約八十至百零蚊,除咗拉麵,仲有丼飯、小食同飲品。點菜時可以根據自己口味,選擇拉麵嘅硬度、湯底濃度、粗或幼麵等。鹿兒島赤雞沾麵($108)- 湯底可選熱或凍,我點咗熱湯,上菜時熱辣辣,味道非常濃郁,充滿鹹香。雞肉入口好嫩滑,仲配有半溏心雞蛋、椰菜、洋蔥、雲耳同埋筍,味道好夾好清新。麵質算彈牙,沾上湯底食,味道唔錯。蒲燒鰻魚丼($98)- 鰻魚分量相當多,厚身大件,同樣配以半溏心蛋。鰻魚質素唔錯,性價比好高。芝士年糕 ($38)- 年糕熱辣辣,好煙韌,咬落去仲有流心芝士,真心好味,芝士控必食推介。