2023-03-31 156 views
灣仔美食都好多,只要仔細地在大街小巷行一下,亦能發現美好的餐廳就在眼前,幸屋就是我在灣仔的小巷發掘出來✌🏻小店的拉麵🍜非常有驚喜,就等我分享一下今天的午餐啦🤣🤭✌🏻美食推介:👍🏻💛廣島蠔沾麵🍜:麵底可選熱麵或冷麵,我喜愛熱辣辣的美食食,當然選了熱麵,麵質有彈性,沾麵汁香濃,每次將麵沾在一起口感非常豐富,而廣島蠔亦非常肥美,而且鮮味十足,整碗沾麵都充滿濃濃的鮮味👍🏻諗起都回味😋💛蒲燒鰻魚丼:鰻魚份量足夠,米飯選用珍珠米,配上鰻魚醬汁及溫泉蛋,每一口也非常令人滿足👍🏻💛和風餃子:正宗煎餃子方法,好靚呀🫶🏻,餃子煎得很香脆,而且餃子皮薄餡多,配上蛋黃醬及木魚一起食,真係好好食呀!💛章魚燒:外表香香脆脆,內裏包著章魚及菜粒,配上沙律醬及香蔥一起食,又是非常好食的小食🤭小店很細心,當你一坐低,店員便會立即問你需要茶或水,沒想到茶是給你每杯獨立一個茶包,誠意感十足👍🏻👍🏻⭐️非常推介大家去品嘗👍🏻👍🏻👍🏻餐廳📍幸屋 (灣仔)📍灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖

小店的拉麵🍜非常有驚喜,就等我分享一下今天的午餐啦🤣🤭✌🏻

美食推介:👍🏻

蒲燒鰻魚飯

章魚燒

⭐️非常推介大家去品嘗👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳
📍幸屋 (灣仔)
📍灣仔機利臣街5-9A號維昌大廈地舖
2023-03-25