2024-12-26
聰嫂(前店名)果然係名不虛傳,離遠已經見到打晒蛇餅咁排隊,雖然好多人排隊但係等嘅時間都唔算長,基本上都係等咗一陣就有位嚟到就梗係試吓佢哋皇牌嘅嘢,我哋一共叫咗四款甜品,每一樣都好有驚喜#龍眼椰果冰 $46呢一款甜品聞落去有淡淡的龍眼香味,而食落去更加食到龍眼嘅清香,之前去食甜品嘅時候一叫龍眼味就好容易出事,會變到好似藥水味咁,但係呢間一啲都唔會出現咁嘅情況,食落去仲可以解膩添#榴槤水晶珠 $48呢個真係榴槤控必叫,拎到埋嚟嘅時候已經聞到好濃郁嘅榴槤味,而榴槤雪糕唔係剩係得雪糕咁簡單,居然仲夾雜唔少榴槤肉,配埋水晶珠一齊食個口感脆卜卜咁,直落都幾得意,如果下次再嚟食嘅話一定一定會叫返呢一個#咖啡雪糕仙草黑糖珍珠 $44首先咖啡雪糕真係超香,味道好濃郁,而加埋仙草同埋黑糖珍珠增添咗唔少口感,仙草嘅清香同埋涼爽感令整體味道更加清新,平衡咗咖啡的濃烈#布蕾醬焦糖脆脆雪糕牛角窩夫 $42 牛角窩夫外層金黃酥脆,當咬落去個陣完全感受到香脆嘅口感,再配搭埋雪糕同埋布蕾醬,濃厚嘅奶香同焦糖的香氣交融,夾埋焦糖脆脆,簡直係將多種口感和風味完美結合
#龍眼椰果冰 $46
#榴槤水晶珠 $48