2024-01-05
已經嚟過坡椰坡囉咪幾次餐廳食物質素都很不錯。今次見到佢地出咗個聖誕勁擦二人餐,價錢好抵食,即管試吓。一上餐我地都嘩左一聲好大個盤擺放食物,好有驚喜Christmas Meal 聖誕勁擦二人餐 $318Curry Combo 經典咖喱拼盤-油酥餅、法包、咖喱角分別有小印度蕃茄咖喱及新加坡咖喱。味道各有特色,小印度蕃茄咖喱味道帶味酸 食落好開胃,新加坡咖喱味道較濃郁香辣 好惹味。配上油酥餅煙煙韌韌、法包滿有蒜蓉香、咖喱角外脆餡料足 食落好滋味咖喱海鮮包括大蝦、魷魚、青口 海鮮份量都多 夠新鮮咖喱豬扒有牛腩、牛舌、雞扒、豬扒四款選擇。我地揀左豬扒,份量多 肉質嫩滑馬拉汁灼通菜、咖喱雜菜椰花、西蘭花、通菜等等。多款蔬菜,配啱我口味,另外仲有醃酸蘿蔔,可以中和一下咖喱餐飲叫左一杯特飲Singapore Sling:Gin lemon juice soda 味道幾特別 清新解渴。另一杯爆泡奶茶,外型好攪笑,奶茶味香濃,口感順滑整體來說,餐廳環境乾淨企理,食物質素很不錯,性價比高,值得推介
Christmas Meal 聖誕勁擦二人餐 $318
Curry Combo 經典咖喱拼盤
-油酥餅、法包、咖喱角
咖喱海鮮
包括大蝦、魷魚、青口 海鮮份量都多 夠新鮮
咖喱豬扒
馬拉汁灼通菜、咖喱雜菜