2025-02-18 0 views
喺灣仔有條街入邊有一間裝飾好日式嘅拉麵店,呢間係我平時喺附近都會過去食嘅一間拉麵店🙌🏻有時佢都有啲特色嘅拉麵,有新嘅口味的拉麵,今次試左呢d拉麵仲配有蘆筍、糖心蛋、雲耳同埋紫菜,色香味俱全💯🍜帶子鰹魚湯赤雞胸拉麵($108) 呢個湯底嘅拉麵就真係第一次試,感覺上比較light啲,夾雜着海鮮嘅香味,有大大粒嘅帶子再加上慢煮雞胸肉,清淡得來,但都帶有鰹魚湯嘅風味,食落去幾清新😋🍜 胡麻王豚骨拉麵($80) 豚骨拉麵用上勁多芝麻味,食落去相對地比較cream啲🍗炸雞粒 ($45)日本小食點少得炸雞粒呢,點上沙律醬配搭就真係好好🙂🥗蟹籽沙律 ($48)配搭返一個清清地嘅沙律,上面加咗好多蟹籽 如果想平日買一個拉麵的話,幸屋係一個唔錯嘅選擇👍🏻

有時佢都有啲特色嘅拉麵,有新嘅口味的拉麵,今次試左呢d

拉麵仲配有蘆筍、糖心蛋、雲耳同埋紫菜,色香味俱全💯

如果想平日買一個拉麵的話,幸屋係一個唔錯嘅選擇👍🏻