2024-08-19 674 views
Flagship位於灣仔船街。雖然餐廳位置是在一條細街入面,但係地點係非常容易搵到。由合和中心沿着皇后大道東向金鐘方向行,大約一分鐘左右,見到一個路口轉左手邊就會見到Flagship. 第一次嚟呢間餐廳,非常之有驚喜。我哋叫的每一道菜都好好味👍⭐️法國藍青口 Blue mussel青口份量多,用上白酒和蒜蓉煮成,配上了法包。青口鮮嫩,肉質鮮味清甜。法包沾上白酒蒜蓉汁,好味😋。⭐️Burrata salad芝士沙律 第一次這樣吃Burrata cheese, 真係非常好味!軟軟入口即溶的Burrata cheese,混合烤過的羽衣甘籃和酸甜的洋蔥一起吃,好好食👍😋呢個前菜我係好推介。⭐️21天熟成厚切豬扒12小時慢煮的猪扒,口感非常嫰,肉質超juicy. 呢個主菜又係值得推薦。餐廳用上高質食材,用心烹調,店員很清楚耐心介紹每道菜色。好有禮貌,服務態度好好。呢間餐廳會係我極力推薦位於灣仔嘅餐廳。

第一次嚟呢間餐廳,非常之有驚喜。我哋叫的每一道菜都好好味👍

⭐️法國藍青口 Blue mussel
青口份量多,用上白酒和蒜蓉煮成,配上了法包。
青口鮮嫩,肉質鮮味清甜。法包沾上白酒蒜蓉汁,好味😋。

⭐️Burrata salad芝士沙律
第一次這樣吃Burrata cheese, 真係非常好味!
呢個前菜我係好推介。

⭐️21天熟成厚切豬扒

呢間餐廳會係我極力推薦位於灣仔嘅餐廳。
Burrata   Cheese
21天熟成厚切豬扒