2023-06-24
灣仔不嬲都出名好多野食,呢日就去左橫街窄巷搵下有無野想食,呢間拉麵店望落幾吸引,一於就入去試下🐷北海道蟹肉湯拉麵 $138呢個拉麵係期間限定,一黎到見到有滿滿既蟹肉仲有蟹子同蟹膏;除此之外仲有叉燒,雞胸,溏心蛋同埋火箭菜;一飲個湯頭係蟹肉味噌湯,超級重蟹味。麵身軟硬適中,每啖麵都可以連到蟹肉一齊食,叉燒同雞胸都好腍好入味👍🏻🐷櫻花蝦味噌拉麵 $88呢個拉麵好多野有得揀,麵既粗幼,軟硬,湯既濃度,香油濃度,叉燒既選擇,蔥同椰菜既多少;我揀左粗麵,其他項目都揀左正常;個拉麵黎到見到好多櫻花蝦係面頭,湯底飲落去好有蝦味,好香濃飲完一啖又一啖;揀左叉燒同豚角煮既mix, 叉燒同樣地好腍好入味,豚角煮肥瘦適中,有咬到脂肪又有瘦肉好出色。👍🏻🐷和風餃子 $38一黎到係冰花煎餃既模樣,賣相好靚,餃子有6隻,表皮好脆;皮唔厚入面餡好多,配以大阪燒既醬汁黎食好夾喎🐷章魚小丸子 $38呢個一客有4粒,一黎到熱辣辣,咬落去外脆內軟,入邊章魚粒大大粒,加埋面頭既香蔥,木魚碎同埋沙律醬,味道唔錯
🐷北海道蟹肉湯拉麵 $138
🐷櫻花蝦味噌拉麵 $88