2023-07-31 230 views
同朋友咁啱經過QRE Plaza,發現原來呢棟建築咁多嘢食~最終我地選擇咗去食Misu Seafood Cuisine🤤*午市行政套餐 E4 $298前菜:-日式海葡萄牛油果沙律呢款沙律有蟹肉+蟹籽+海葡萄、牛油果&各種蔬菜🥗海葡萄同蟹籽令成碟沙律嘅口感豐富咗好多,而且配柚子醋好清新~-鮮打𩶘魚湯呢碗湯真係有驚艷到我,好鮮甜,有淡淡嘅魚香而且唔會腥!而且佢仲係奶白色,肯定煲咗好耐先有呢個效果👍🏻-茶碗蒸個蛋好滑好嫩,仲有淡淡嘅高湯味~主菜:-紅酒燴牛面頰醬汁好濃郁,紅酒香氣馥郁,配白飯真係一流,食到停唔到口😭牛面頰燴得超嫩超入味,牛肉味仲好香好重~推薦😍甜品:-鮮果脆脆雪糕杯雪糕係豆腐味雪糕,唔會太過甜膩,而且最底下有玉米脆片,口感多層次咗~*Lunch Set (I) $188-野菜沙律呢份沙律係配胡麻醬,所以會比之前另一份沙律甜少少-味增湯有兩隻大蜆,味道唔會死鹹-日式蒸蛋同上面係一樣的-黑松露雞 拌鮑魚汁焗飯呢個有驚喜!個侍應經過嘅時候我已經聞到好香好香黑松露嘅味道,上菜後一用筷子撥開,發現入面係有一粒一粒嘅黑松露,絕對真材實料!雞肉焗得好嫩滑,大蜆都好鮮甜。個飯都好正,鮑魚汁嘅

*午市行政套餐 E4 $298

前菜:

-日式海葡萄牛油果沙律
日式海葡萄牛油果沙律

-鮮打𩶘魚湯
鮮打𩶘魚湯

-茶碗蒸
個蛋好滑好嫩,仲有淡淡嘅高湯味~

主菜:

-紅酒燴牛面頰

甜品

-鮮果脆脆雪糕杯
鮮果脆脆雪糕杯

*Lunch Set (I) $188

-野菜沙律
野菜沙律

呢份沙律係配胡麻醬,所以會比之前另一份沙律甜少少

-味增湯
味增湯

有兩隻大蜆,味道唔會死鹹

-日式蒸蛋
同上面係一樣的

-黑松露雞 拌鮑魚汁焗飯
黑松露雞 拌鮑魚汁焗飯

呢個有驚喜!個侍應經過嘅時候我已經聞到好香好香黑松露嘅味道,上菜後一用筷子撥開,發現入面係有一粒一粒嘅黑松露,絕對真材實料!雞肉焗得好嫩滑,大蜆都好鮮甜。個飯都好正,鮑魚汁嘅鮮香同埋黑松露嘅菌香令到個飯好惹味,而且底部仲有少少飯焦,真係食完一啖會忍唔住食第二啖!

-迷你雪米糍
迷你雪米糍