2025-02-20
今晩試咗灣仔船街一間中西合璧既餐廳,呢間Flagship氣氛真係正到爆,店員仲好有禮貌,會了解客人喜好,同埋貼心咁介紹菜式。🌿🍽️ 🌶️ 四川麻唔辣炒蜆 $168: 呢道招牌菜啱晒我哋呢啲怕辣嘅人!蜆肉又鮮甜又飽滿,配上藤椒香氣,夠晒麻香但一啲都唔辣。仲有兩片金黃香脆嘅多士麵包,蘸埋辣汁一齊食,真係正到爆!🤤🐷💥 避風塘豬排 $348: 西班牙伊比利亞豬扒,煮到七八成熟,肉質柔軟嫩滑。豬排表面鋪滿咗香甜蜜糖芥末,再配上大量避風塘炸蒜,真係惹味又有層次!一口咬落去,滿口香味喺口腔中散開,好有滿足感。😋🍤🍜 冬陰功大蝦意粉 $198: 呢道菜式結合咗泰式同義式風味,真係好有驚喜呀!兩隻超新鮮大蝦,意粉吸晒冬陰功醬汁,酸酸辣辣嘅口感,完全唔會太刺辣,反而好開胃。🥳🍾🥂 我哋仲叫咗兩杯Prosecco,氣泡酒嘅清新口感,令呢頓晚餐更添色彩。🍾呢間餐廳唔單止食物出色,舊樓改建嘅環境真係啱曬我呢啲鍾意舊建築嘅人,服務都好有質素。總之呢一晚係灣仔船街呢個咁有格調有氣氛嘅地方食fusion菜,真係完美嘅一晚🤩👍