2022-10-20
呢間係旺角好有人氣嘅丼飯店 當然要嚟試吓啦 呢日夜晚八點半嚟到 餐廳仲坐到九成滿 旺角真係越夜越精彩呀🥳虎燃四皇丼呢個丼飯嘅餸有左口魚邊 三文魚 蟹棒 赤蝦同蟹籽😎 揀咗配海膽醬 一上檯就見到丼飯面有少少微金黃色 就已經知佢火炙得好靚啦🫢 咁多樣餸入面 我特別鍾意左口魚邊 左口魚邊經過火炙之後 魚油味特別香濃 三文魚都好正㗎 非常厚切😝九公丼顧名思義 呢個丼飯係有9樣餸嘅 包括海膽 三文魚 三文魚籽 牡丹蝦 蟹肉 時令魚 帶子 拖羅蓉 壽司薑 呢個飯樣樣餸都有啲🐟 啱晒我呢啲樣樣都想食少少嘅人☺️ 丼燃正卷物 金龍卷一上檯店員就會喺碟邊點火 真係夠晒氣勢😚 每件金龍卷上面都有脆炸鰻魚 再加埋勁多蟹籽 真係好脆卜卜 同佢個名一樣 當然正🥰特別鍾意呢度嘅炙燒丼飯 非常香口好味 係難得一見嘅出色丼飯😗 炙燒咗果然唔同啲😉
虎燃四皇丼
九公丼