2019-09-20
呢排因為放工要同炮台山老家探BB, 每日放工就係附近食完飯先上去, 所以附近嘅餐廳我地都試左好多間。今晚我地食呢間營然係AIA Tower後街, 主打健康營養食物, 有燉湯, 自家制飲品, 啱哂著重健康飲品嘅老婆。😙我地未夠7點已經到餐廳, 餐廳唔大間, 只得幾張枱。我地點左一款套餐, 一個烏冬share食, 另外當然唔少得老婆必點嘅油菜同餐廳招牌燉湯啦。😁麻醬手撕雞稻庭烏冬 $58麻醬配手撕雞味道好夾, 雞肉份量好多, 稻庭烏冬軟身爽滑, 兩個人share份量剛好。雙拼餃子(10隻) + 自家制飲品 $59套餐餃子有10隻, 韭菜豬肉同蟲草花豬肉餃子餡料都好飽滿, 唔會過咸, 沾醬汁食味道唔錯。無花果雪梨蘋果茶 $10(跟餐)無花果雪梨蘋果茶好清潤, 天氣乾燥時候飲, 喉嚨格外舒適。冬菇瑤柱雪耳燉豬展 $28(跟餐)$28盅的燉湯都好足料, 湯頭清甜, 而且有好多瑤柱, 性價比非常高。蘋果美顏茶 $10(跟餐)蠔油時菜 $28埋單每位都唔駛$100, 相當抵食。
麻醬手撕雞稻庭烏冬 $58
雙拼餃子(10隻) + 自家制飲品 $59
無花果雪梨蘋果茶 $10(跟餐)
無花果雪梨蘋果茶好清潤, 天氣乾燥時候飲, 喉嚨格外舒適。
冬菇瑤柱雪耳燉豬展 $28(跟餐)
蘋果美顏茶 $10(跟餐)
蠔油時菜 $28
埋單每位都唔駛$100, 相當抵食。