2 day(s) ago 0 views
平時食拉麵多數配紅肉/白肉,今次係衝住「牛肝菌醬油鵝肝雞湯拉麵」去金色不如帰 ❤️‍🔥 香煎鵝肝、慢煮雞胸肉、意大利日曬番茄炒牛肝菌加埋幾有新鮮感💡未見過呢個combination雞濃湯加咗魚清湯同醬油熬製,竟然覺得有少少清新,唔係好杰嗰種,飲落有鮮味,唔口乾🤣。麵條以日本北海道上乘特製麵粉製成,有少少似蕎麥麵,拉麵嚟講非常light🌿 拉麵份量偏少,大食寶寶有機會唔飽,可以加低溫叉燒同三層肉,HK$15有三塊,唔貴,加埋份量剛剛好。朋友外貌協會,睇相叫咗個「慢煮醬汁安格斯牛肉飯」,又真係幾靚,份量足夠。肉大概五成熟,幾嫩滑嘅。撈勻生蛋嗰吓好治癒。套餐配日替沙律、漬物、蜆汁湯,湯有隻大蜆肉正呀,人就係會為咗呢啲小事開心😇2006 年於東京新宿創立嘅「金色不如帰」, 2019 至 2023 年連續五年獲得東京米芝蓮一星拉麵店殊榮。我估日本店好會吃好多?IFC店職員好NICE,好熱情咁分享品牌背後嘅故事,加分!😆

肉大概五成熟,幾嫩滑嘅。撈勻生蛋嗰吓好治癒。