2023-10-08
由於近~為食中九龍人,來個airside試食報告Round 3!Nam Nam 標榜正宗惹味的越南美食,他們的越式拼盤,有春卷、蒸粉包、濱海、蔗蝦、香茅雞翼,幾款都做得很不錯,個人覺得有水準!春卷同雞翼做得香脆;香茅雞翼嘅香茅味,亦都恰到好處,唔會死咸,皮脆肉嫩;蔗蝦的蝦膠亦不錯,叫得上美味爽口。比較過幾個站的大型商場德福的越南餐廳,Nam Nam的越式拼盤,無論份量、組合、味道等,都優勝很多。不過,新mall要食好嘢,新店許多東西都需要時間磨合,食都真係要考耐性!冇耐性嘅…就真係遲啲先去試。另外,點叫越式鷄𢇁金邊粉,正正常常,不過不失,亦正是起菜最快的選擇!以粉麵湯底比較,Nam Nam 又較鄰座另一商場Mikiki的越南餐廳遜色一點!