2024-11-10 0 views
姐妹最近好想食omakase,約我一齊去試吓。啱啱喺中環嘅和牛割烹小田睇落幾唔錯,就打算去試吓。我哋揀咗seasonal Omakase,每一道菜品都深得我心!首先嚟嘅濃湯味道非常天然,廚師話係冇任何調味料嘅,完全係材料自己嘅味道,非常濃郁好飲!前菜真係令人胃口大開,茄子燒得啱啱好,唔會太硬或者太軟,甜甜地,而魷魚非常有嚼勁,仲配咗Q彈嘅魚卵,整體嘅口感都好豐富!仲有青瓜味噌秋葵食起來非常脆嫩,畀人一種非常清新嘅感覺!精選牛肉有三種搭配,味噌、昆布同埋胡麻蔥汁。每一種搭配都可以帶出牛肉嘅鮮味,味道濃郁香甜,尤其係搭配味噌,牛肉帶出咗更鮮甜嘅味道!和牛他他飯嘅牛肉完全冇腥味,非常滑嫩,配上醬油蝦同海膽獨特嘅風味,味道更加豐富!姐妹最愛嘅番茄肉醬和牛漢堡味道真係無得頂!和牛嘅鮮甜味道加上番茄肉醬酸酸甜甜嘅,仲有芝士嘅咸香味,整體嘅味道同口感都好驚艷我!我最愛嘅就係炭燒嘅牛里脊,肉質細嫩,係我食過最滑嫩嘅部位!同精選牛肉一樣,有昆布同味噌作為搭配,味道真係非常正,簡直係完美搭配!而和牛魚子飯有蘑菇、松露同海膽作為配料,仲畀咗一碗面豉湯,多種嘅味道同口感,簡直係味覺同視覺上嘅享受!我同姐妹對呢

我同姐妹對呢度嘅omakase非常滿意,係我哋目前試過味道最好嘅!
2024-11-08