2021-04-13
疫情嚴重下,香港好多食肆都受影響。今日呢一間餐廳,繁忙時間都係得我哋啲一張枱,雖然好似俾我哋包場咁,但長期咁樣,餐廳應該好難捱吧。 我哋先來個前菜:腸仔芝士沙律。 雖然份量好大碟,但係個沙律醬實在太酸, 做唔到開胃嘅效果,芝士同腸仔都係一般貨色,唔推介另一前菜係網友大熱推介嘅他他汁炸蘑菇, 原本滿心期待但非常失望,佢只係點炸粉炸蘑菇, 雖然唔係炸得乾身,但無味,仲要過百元,唔值咁嘅價錢。主菜就梗係德國鹹豬手啦~ 賣相唔吸引,豬皮太硬,唔脆,唔出色, 仲要唔平,唔推介。依度無水提供,每人一定要order一杯飲品,揀咗杯無酒精嘅fruit punch, 無特別。甜品係店員極力推介嘅蘋果批,呢個真係有驚喜,係外面比較少食, 好香肉桂味,又脆又香,加埋雪糕好夾,係全餐飯嘅唯一亮點整體嚟講,呢餐飯價錢貴,食物質素一般, 服務一般,無咩特別推薦。