2013-10-18
早兩日朋友新搬港灣豪庭,幫佢興祝新居入伙,就黎左依間餐廳。入到去,真係好後悔無上黎睇一睇食評。(仲唔記得影相)唔洗等位,4個入去都有卡位坐,環境都唔錯,昏昏暗暗幾岩我style,不過D路就窄左D,肥少少既人行路都幾易撞到其他客人。唔知忙定點啦,直到叫餐時都未有人上茶,而我仲見到2個待應企埋一邊傾緊計 餐廳廚房屬於半開放式,個子夠高既客人可以睇到入面壽司吧既環境。叫完食物,我起身去個廁所,點知比我聽到疑似老闆娘(因為望上去年紀比較大同有霸氣)同D侍應講「D蘿蔔絲同葉唔洗扔左佢,擺係到轉頭用水沖沖佢,就可以再用,唔好浪費資源」蘿蔔絲同葉都可以重用?! 我本身都係日本餐廳到做左5年,所以當我聽到個老闆娘咁講之後,我成個人呆曬返到坐位見到隔離台係到食緊三文魚刺身既蘿蔔絲同紫蘇葉,我都有d反胃!老婆問我咩事,我又唔想破壞依場聚會,唯有同佢講有少少肚痛啦。不過之後上左咩菜我都唔知,個腦一直係到諗住老闆娘所講既野...唯一記得既就係食左個"蟹羔壽司"....因為真係腥到不得了 連友人都吐返出黎。
入到去,真係好後悔無上黎睇一睇食評。(仲唔記得影相)
蘿蔔絲同葉都可以重用?!
Other Info. :
岩岩係第二到見到有關依間野既文章,原來真係黑店黎!