2014-03-07 3303 views
一向都知道荃灣係美食天堂,但係未真正喺荃灣食過野~所以今次有機會黎試新野,好興奮呀~ 因為朋友喺荃灣返工,一問佢食乜好就毫不猶豫話食刀削麵喇! 朋友好抵讚,趁我地未到就排定隊先,不過要等齊人先入得,所以就算我地到齊都要等多10分鐘先入到~入面有好多人,應該係滿座,d 位都幾逼下! 朋友話手撕雞冷刀削麵好味,我就相信佢既口味叫左喇! 一擺低已經好香好吸引,麵既份量好多,仲有大量青瓜絲、雞絲同蒜蓉,仲有少少辣醬?刀削麵非常煙韌,好粗,不過ok~加埋大量蒜蓉,雖然食完會口臭,但係好好味!而朋友既麻辣金錢肚刀削麵,師傅既刀法真係好好,金錢肚切得好幼,有d失左口感,但味道好好,又唔會好辣!我地食完之後大家都好口臭,出左鋪頭之後要買香口膠辟一辟味~ 如果有機會過黎荃灣的話,我會返黎食架~

手撕雞冷刀削麵
麻辣金錢肚
我地食完之後大家都好口臭,出左鋪頭之後要買香口膠辟一辟味~
 如果有機會過黎荃灣的話,我會返黎食架~
2014-03-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$43 (Lunch)
手撕雞冷刀削麵
麻辣金錢肚