呢篇唔係食評,因為我叫嘅soba等左45分鐘都冇得食難得假期打算好好食個lunch先再OT,結果黎左間⬛️店(白白浪費客人個幾鐘時間,order左做唔到又唔出聲,仲要發爛渣,點解唔係<黑>店?)大約12:35落單,一份carbonara udon,一份soba(brunch) ,兩杯飲品。飲品好快上,12:38我就影左相(好彩影左相,所以知道大概幾左幾耐)然後等左成半個鐘,都未有野食,同時見到隔離枱遲大嘅10分鐘入座,份三文治都到咗,我哋問個staff,過多幾分鐘先出到個carbonara,即係carbonara已經等左35分鐘已經餓到手軟,份量又唔係多,我哋仲要兩個人share。味道正常(本身味道唔差,但搞到我地心情非常差)10分鐘內整到嘅carbonara佢要35分鐘,我本來都可以當佢多單太忙,但見到兩枱遲過我哋入座都食緊,等夠45分鐘,我同staff講我已經等左45分鐘,要取消個soba,佢淨係「哦好」一句唔好意思都冇之後到埋單都好似當冇事發生過咁,我叫埋其他staff黎,話點解你哋可以食物咁耐都出唔到又唔跟又唔催,做唔到又唔出聲,要人等大半個鐘結果冇得食仲一句so
呢篇唔係食評,因為我叫嘅soba等左45分鐘都冇得食

之後到埋單都好似當冇事發生過咁,我叫埋其他staff黎,話點解你哋可以食物咁耐都出唔到又唔跟又唔催,做唔到又唔出聲,要人等大半個鐘結果冇得食仲一句sorry都冇,叫佢哋叫負責人嚟,結果佢哋走左,負責人又唔嚟

搞到我哋發火,負責人先肯嚟,仲要話因為廚房做野有唔同工序,以為咁就可以耍走我哋

佢完全唔明呢個根本唔係理由,佢自己都識得講一份食物expect 15-20分鐘出到

做得唔好又唔肯講sorry,仲要問左兩三次邊個staff喺我話要cancel都唔識講唔好意思,你做餐廳連個product都未俾到人,淨係concern某一個staff嘅表現!?

負責人想用呢啲野嚟distract我地,發覺distract唔到我哋就發爛渣話我哋唔係解決問題
佢嘅工作態度同我屋企樓下嘅看更阿伯一樣咁差!!!

負責人唔話廚房有問題,唔肯承認廚房做得唔好,仲要客人去理解廚房運作,根本係負責人唔識處理,仲好意思發脾氣

我同負責人講「我去食片皮鴨,人哋講到明即叫即燒要等一個鐘,我等,冇問題。」

你唔講,我叫嘅嘢食又唔係要煮好耐好多功夫嘅嘢,都等45分鐘,仲想hea 我地幾句就算!?

好好處理咪唔洗我哋大聲講俾所有人知囉!!

再誇張啲嘅係:行到出門口有另一枱問「你地都冇得食呀?我哋等左個幾鐘,啲staff先話整唔到..」

做唔到,一係早啲同客人講,一係直接唔好做餐廳,而唔係唔出聲、浪費人哋時間、連對唔住都唔講、仲要對住個客發脾氣!

成間餐廳得一個後生仔staff係工作同服務態度正常,得佢有alert到我哋啲野食好耐都未到
等到花兒也謝了的carbonara  udon
唔夠熱嘅抹茶latte
2021-05-19
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
等到花兒也謝了的carbonara  udon
  • 肚餓千祈唔好去食