2022-09-09
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡餐廳嘅地理位置都算少偏僻~ 宋王臺站步行一段路先到達🏃🏻♀️當日平日晚市都full house 好多家庭聚會 建議大家預早book位 餐廳嘅日式煲仔飯十分出色 .ᐟ.ᐟ 🥰其他食物就不過不失 份量比預期中細 性價比唔算太高🤏🏻🫡⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 黑毛豬腩肉日式煲仔飯 $188 (4.8/5)首先一定要講黑毛豬腩肉好好好出色😭🤍十分軟淋而且好香口.ᐟ.ᐟ 份量都算多~ 煲仔飯熱辣辣🔥食到最後仲有脆脆嘅飯焦喺底🍚 而且另外附上甜豉油🫗可以因應個人口味加入~ 呢個係必食🫶🏻⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 炸軟殼蟹海鮮咖喱芝士鍋配烤油餅 $248 (3.2/5)首先呢個鍋嘅海鮮同個價錢唔成正比🦐底下都係薯仔同紅蘿蔔🥔🥕 而且咖喱味道普通~唔算驚豔.ᐟ.ᐟ 值得一讚嘅係軟殼蟹都幾厚肉🦀而且都有膏🫶🏻 略嫌炸粉有啲厚~ 同埋烤油餅只有兩小塊.ᐟ.ᐟ 最後我哋加咗一份$28先夠食 以呢個價錢嚟講分量有少少孤寒🥹🤏🏻⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 烤魷魚串(4串) $68 (3/5)魷魚本身嘅調味
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
•͈౿•͈ 黑毛豬腩肉日式煲仔飯 $188 (4.8/5)
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
•͈౿•͈ 烤魷魚串(4串) $68 (3/5)
魷魚本身嘅調味不錯👌🏻🦑 應該係同上面嘅海鮮鍋入邊嘅魷魚係同一種~ 另外附上嘅醬汁有啲似泰式鳳爪嘅味道.ᐟ.ᐟ但我覺得烤魷魚本身已經有燒汁味~ 所以同佢側邊嘅醬料味道不太match🧐
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
•͈౿•͈ 𝙎𝙢𝙤𝙠𝙮 𝙍𝙤𝙨𝙚 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣𝙖𝙙𝙚 $58 (4/5)
嘢飲一上枱十分eye catching😍 店員都有行埋嚟解釋應該點樣溝嚟飲~值得一讚.ᐟ.ᐟ 嘢飲有好大浸煙熏味🌫意外地加埋lemonade好match🍋 酸酸地帶點煙熏味~ 而且店員都有主動幫我添飲梳打水💧最後飲咗三大杯🤰🏻
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
📍Nonsense (土瓜灣)
土瓜灣北帝街143-155號順輝大廈地下4號舖