2024-01-17
去完文武廟,陪阿sir食佢至愛嘅《熊拉麵》,星期日中午12:30嚟到要排幾個,本身諗住食招牌同黑熊,點知見外牆貼住期間限定~牡 蠣 豚 骨~,阿sir即刻超興奮話佢終於返嚟,我哋一定要一齊試!! !🥢熊手作餃子 $48 ⭐️⭐️⭐️⭐️如果一個人嚟就唔會叫,因為碗拉麵份量都唔惹小,女仕勉強先食得晒。講返呢個餃子都唔錯,外層煎得金黃,食落好香脆,裡面嘅豬肉同菜比例平均,餃子皮厚薄適中,似鍋貼口感,所以都幾實在,但我鍾意。🥢生滾廣島蠔豚骨湯拉麵 $126 ⭐️⭐️⭐️⭐️如果鍾意食蠔都應該要一試,問咗應該做到新年前,隻隻蠔都肥大飽滿有蠔味,再加一片火灸半肥瘦叉燒,都咪話唔滿足,叉燒睇落好似好肥,但入口一啲油膩感都無,火灸過仲非常香口,最利害係個豚骨湯濃郁之餘不帶半點油,所以我忍唔住飲晒啲湯,除此之外,拉麵粗幼同軟硬度都可以揀,點揀啲麵都同樣掛湯,所以阿sir咁鍾意嚟都係一個主要原因,期望下次試其他期間限定。二人共消費:$300
🥢熊手作餃子 $48 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢生滾廣島蠔豚骨湯拉麵 $126 ⭐️⭐️⭐️⭐️