2019-03-29
是日O係九龍灣megabox附近忙完, 就留O係megabox行陣同食dinner~O係Aeon supermarket掃完一輪貨就去搵野食喇!Megabox都幾多餐廳選擇, 見到呢間既相都幾吸引, 所以就試一試喇一到門口就有好多熊仔既decor~人咁高既熊仔迎接我地呢個corner位好正! 仲可以遠觀溜冰場既小運動員比賽~入面既環境都好寬闊同好colorful~有2人set, 都幾豐富! 所以就叫左~另外再加錢叫左2杯特飲!等野食之際可以周圍影下相打卡~呢個corner位好靚呀! 好似可以做private party咁~濃湯配法包個濃好creamy, 仲有好多粟米粒粒~法包好香脆, 點湯食一流~啤酒脆漿炸洋蔥圈個皮好鬆化~而且個炸漿唔係好厚好索油! 外脆內軟, 仲有洋蔥既甜味, 正!美國安格斯牛肩扒一上枱就聞到好香好香~牛肉肉質唔會好鞋, 而且味道濃厚!!可以點燒汁同芥末, 2樣都咁正!配菜都好色彩繽紛, 有茄子, 翠肉瓜同彩椒, 烤得好香~仲有薯條tim呀!七成熟, 岩岩好!!蕃茄奶油吞拿魚螺絲粉好香濃既蕃茄汁, 仲有好多吞拿魚鬆!我地放左一陣先食都keep到個溫度, 熱辣辣, 掂
Megabox都幾多餐廳選擇, 見到呢間既相都幾吸引, 所以就試一試喇 一到門口就有好多熊仔既decor~ 人咁高既熊仔迎接我地 呢個corner位好正! 仲可以遠觀溜冰場既小運動員比賽~ 入面既環境都好寬闊同好colorful~
有2人set, 都幾豐富! 所以就叫左~
另外再加錢叫左2杯特飲!
等野食之際可以周圍影下相打卡~
濃湯配法包
個濃好creamy, 仲有好多粟米粒粒~
法包好香脆, 點湯食一流~
啤酒脆漿炸洋蔥圈
個皮好鬆化~而且個炸漿唔係好厚好索油!
外脆內軟, 仲有洋蔥既甜味, 正!
美國安格斯牛肩扒
一上枱就聞到好香好香~
牛肉肉質唔會好鞋, 而且味道濃厚!!
可以點燒汁同芥末, 2樣都咁正!
配菜都好色彩繽紛, 有茄子, 翠肉瓜同彩椒, 烤得好香~
仲有薯條tim呀!
七成熟, 岩岩好!!
蕃茄奶油吞拿魚螺絲粉
好香濃既蕃茄汁, 仲有好多吞拿魚鬆!
我地放左一陣先食都keep到個溫度, 熱辣辣, 掂!!
心太軟
甜品升級左一個心太軟~ 甜度適中, 澎湃既流心效果
椰子雪糕
跟餐既甜品係單球雪糕,
雪糕有雲呢拿, 朱古力, 曲奇同椰子.
前面3款都好common, 所以揀左椰子, 特別D.
又幾清新wo, 配埋心太軟食又幾夾wo!
檸檬草氣泡茶
幾refresh, 有D香茅味, 幾有thai既感覺~
熱情玫瑰
好香甜既熱情果味, 仲帶有陣陣玫瑰花香~
Overall, 好滿足! 環境一流, 野食有水準!
而且service好好, 店員好nice, 會主動睇下我地有咩需要~讚!!